« Naspäť na tento recept

Králičí chrbát s pyré z romanesca verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a olivový olej. Takto pripravený chrbát upečieme na grile alebo na panvici.

Romanesco rozoberieme na menšie ružičky a varíme v osolenej vode asi 10 minút spolu s medvedím cesnakom. Po uvarení rozmixujme a zjemníme maslom.

Zelenú a bielu špargľu očistíme, oblanšírujeme v horúcej vode a prudko schladíme. Roztopíme maslo, na ktorom opražíme nakrájanú zelenú a bielu špargľu, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou a necháme zredukovať.

Cviklu umyjeme, nakrájame na plátky asi 3 mm hrubé a fritujeme v olivovom oleji ako lupienky.

Na tanier dáme pripravené pyré z romanesca, ugrilovaného králika, špargľu s omáčkou a dozdobíme cviklovými lupienkami.

Suroviny




4
porcie
50
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist