Kotlíková kapustnica

Autor receptu: mirian4

Pomaly ale isto sa k nám blíži jeseň a s ňou aj tlačenie novej kapusty a tú "starú" treba zúžitkovať a vyčistiť sud :-). Na to je ideálna kotlíková kapustnica s priateľmi, kde čo sa nezje, zavarí sa do 0,7 dcl pohárov a poteší ako rýchly obed ;-)

Postup

  1. Do kotlíka dáme vodu, celú cibuľu, 3 strúčky cesnaku, korenie celé, korenie nové, trošku vegety; bravčové koleno údené, neúdené a varíme mäso do mäkka..., popri tom sa rozprávame s priateľmi a popíjame dobré červené vínko :-)
  2. V tlakovom hrnci si udusíme 1 celé kura na paprike (aj štipľavej, kto má rád pikantné) a cibuľovom základe do mäkka.
  3. Keď je mäso v kotlíku mäkké, vyberieme, vykostíme a zmiešame spolu s vykosteným kuraťom na paprike aj so šťavou v tlakovom hrnci. Do kotlíka pridáme kyslú kapustu, klobásu a sušené huby a varíme do zmäknutia kapusty; vyberieme klobásku, nakrájame + pridáme vykostené mäso, premiešame, dochutíme pretlačeným cesnakom, necháme všetko spolu prevrieť a odstavíme. DOBRÚ CHUŤ !!!