Košíčky zo štrúdľového cesta s kuracím mäsom a kozím syrom (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

K fašiangovým chuťovkám patria hlavne sladké šišky a fánky.Ale pri posedení s priateľmi dobre padne aj táto slaná chuťovka...a k tomu pohár dobrého vína.....

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200/170 °C

Postup

  1. Na olivovom oleji a masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku alebo menšiu cibuľu do sklovita.Pridáme pokrájaný(pretlačený) cesnak a na kosky pokrájané kuracie mäso.
  2. Mäso opečieme,pridáme soľ,korenie,papriku,podlejeme vodou a prikryté podusíme do mäkka(asi 20 minút).Scedíme a necháme vychladnúť.Scedený výpek si odložíme na neskoršie použitie.
  3. Vychladnuté udusené mäso pomelieme.
  4. Šampiňóny očistíme papierovou utierkou alebo ošúpeme a pokrájame nadrobno.Opečieme na olivovom oleji,osolíme.Primiešame k mletému mäsu.
  5. Primiešame aj vajíčko,kyslú smotanu a posekanú petržlenovú vňať.Podľa potreby ešte osolíme,okoreníme,prípadne pridáme výpek,ktorý sme si odložili pri scedení mäsa.
  6. Štrúdľové cesto nakrájame na štvotce asi 10x10cm a poskladáme do hviezdy.Do stredu dáme po lyžici mäsovej náplne.
  7. Na mäsovú náplň položíme plátok kozieho syra...
  8. ....alebo nastrúhané plátky Grana padana pre tých,ktorí neobľubujú kozí syr.
  9. Vytvoríme balíčky-košíčky a vložíme ich do mufinových formičiek.
  10. Vložíme do vyhriatej rúry na 200stC a pečieme asi 5 minút do zlatista.Potom ich prikryjeme alobalom,teplotu znížime na 170stC a dopekáme ešte 15 minút.