Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Kombináciu dvoch receptov, mierne upravenú, som si požičala od Herr Moschinski.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Polenta: Nachystáme suroviny...
  2. Na tuku dáme opražiť na drobno pokrájanú cibuľu...
  3. Medzitým zmiešame zeleninový vývar, mandľové mlieko, šalviu, korenie a soľ.
  4. Keď je cibuľa opražená, dáme pripravenú zmes do hrnca a primiešame do nej polentu. Potom ju ešte minútu - dve oprážame.
  5. Potom natrieme na tanier v hrúbke 1-2 cm, čím hrubšie, tým lepšie bude polenta už stuhnutá držať pohromade.
  6. Keď vychladne, rozkrojíme ju na menšie časti a opražíme ju na slnečnicovom oleji do zlatista a chrumkava.
  7. Placky:Nachystáme suroviny na placky.
  8. Sójové kúsky zalejeme horúcim zeleninovým vývarom, dobre ich spolu premiešame, aby sa vývar rovnomerne vsiakol a necháme vychladnúť.
  9. Pridáme všetky ostatné suroviny na placky (okrem oleja) a vypracujeme hustú zmes.
  10. Navlhčenými rukami tvarujeme placky.
  11. Tieto potom vypražíme do zlatohneda. Dala som ich ešte na záver viac zapiecť na 5 minút na 160°C.
  12. Podávala som so šalátom a sójovým jogurtom ako dipom. Pekne by k tomu pasoval i sladko-kyslý ovocný šalát.