Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Kombináciu dvoch receptov, mierne upravenú, som si požičala od Herr Moschinski.
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Polenta: Nachystáme suroviny...
- Na tuku dáme opražiť na drobno pokrájanú cibuľu...
- Medzitým zmiešame zeleninový vývar, mandľové mlieko, šalviu, korenie a soľ.
- Keď je cibuľa opražená, dáme pripravenú zmes do hrnca a primiešame do nej polentu. Potom ju ešte minútu - dve oprážame.
- Potom natrieme na tanier v hrúbke 1-2 cm, čím hrubšie, tým lepšie bude polenta už stuhnutá držať pohromade.
- Keď vychladne, rozkrojíme ju na menšie časti a opražíme ju na slnečnicovom oleji do zlatista a chrumkava.
- Placky:Nachystáme suroviny na placky.
- Sójové kúsky zalejeme horúcim zeleninovým vývarom, dobre ich spolu premiešame, aby sa vývar rovnomerne vsiakol a necháme vychladnúť.
- Pridáme všetky ostatné suroviny na placky (okrem oleja) a vypracujeme hustú zmes.
- Navlhčenými rukami tvarujeme placky.
- Tieto potom vypražíme do zlatohneda. Dala som ich ešte na záver viac zapiecť na 5 minút na 160°C.
- Podávala som so šalátom a sójovým jogurtom ako dipom. Pekne by k tomu pasoval i sladko-kyslý ovocný šalát.