Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech fotorecept

pusta - fotkapusta, 14. apríla 2011
Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech (fotorecept)
Foto: pusta

Túto korenenú pizzu - môj vlastný recept, podávam ako prílohu k chudobnejším, menej výrazným polievkam, napr. k chlebovej alebo k rascovej polievke. Tiež ju Zobraziť celý popisTúto korenenú pizzu - môj vlastný recept, podávam ako prílohu k chudobnejším, menej výrazným polievkam, napr. k chlebovej alebo k rascovej polievke. Tiež ju podávam ako samostatné jedlo na večeru.

1 dávka
porcia
90 minút
príprava
12 minút
na 250 °C

Suroviny

400 g
150 g
3 PL
20 g
1 CL
1 CL
podľa chuti môže byť aj sladká
podľa chuti
1 ks väčšia
250 - 300 ml vlažná
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky, zmiešanej so soľou a cukrom spravíme jamku, dáme do nej trocha cukru, namrvíme droždie, pridáme trocha vlažnej vody, olej a ked kvások vykysne, vypracujeme so zvyškom vody vláčne, nelepivé, pružné, mäkké cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu.

    Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na mesiačiky a slaninu na prúžky.

    Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto roztlačíme pomúčenými rukami na veľký plech, vyložený silikonovou podložkou alebo pečiacim papierom.

    Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto pokladieme cibuľou, prúžkami slaniny a celé posypeme štipľavou mletou červenou paprikou, kto ju nemusí, použije sladkú papriku.

    Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Povrch pizzy nemastíme ničím, slanina pustí dostatok tuku a dodá aj vynikajúcu údenú chuť.

    Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v trúbe vyhriatej na 250 stupňov 12 minút, vyberieme, nakrájame na obdlžniky, štvorce alebo trojuholníky a podávame horúce.

    Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

cica2
pizzu zbožňujem a tvoja supér vyzerá, mňam!
evusik
takýto slaný koláč robievam aj ja. U nás tomu hovoríme slovenská pizza. Prvý krát som ju jedla asi pred 10-12 rokmi v jednom pube. Cesto je klasické pizzové, čiže hladká múka, voda, olej, kvasnice..... preto nechápem prečo alebo v čom je to tvoj vlastný recept, alebo si ty vymyslela pizzu?..... ináč si myslím, že kuchári začiatočníci by ocenili keby ingrediencie išli pekne rad radom, na začiatok všetky ingrediencie do cesta a až potom ostatné ktoré idú na obloženie... takto to môže byť pre niekoho zmetočné.... ináč takúto pizzu máme doma radi a výborná je aj kombinácia kyslej kapusty a slaninky....
pusta
@evusik , dakujem za tvoju praktickú pripomienku v usporiadaní surovín, v budúcnosti sa budem snažiť ňou riadiť. na tvoju ptázku, prečo môj vlastný recept - nikdy predtým som sa s ním nestretla v žiadnej reštike al inom strav. zariadení, kuchárskej knihe, časopise, na nete, v tv relácii o varení,atd. nuž a to sa kľudne môže stať,že ho robia viacerí, byz toho, že by o sebe vedeli. podstatné je, žerp je dobrý a chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia