Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila džem..bol vynikajúci.Teraz som z kôru naložila do sladkokyslého nálevu.Po uplynutí 2 týždňov, kedy bude zrieť na chladnom mieste, môžete použiť ako vynikajúcu pochúťku k opekačkám počas celého leta.Medzi kôru z červeného melóna som dala papriku, uhorky, cibuľku, mrkvu, chilli, ale môžete použiť, čo máte radi.

40 minút
príprava

Postup

  1. V prvom rade si treba urobiť nálev podľa toho, ako máte radi..ja som urobila tento môj osvedčený,,musí sa prevariť a nechať vychladiť..melón nemusíte nevyhnutne spotrebovať celý, podľa toho ako sa vám bude míňať, nakrájate na plátky, kocky, trojuholníčky, podľa svojho vkusu a uložite do fliaš vtedy, keď budete mať kôru na celý pohár, zalejete vychladnutým nálevom..nálev, ktorý si prevaríte a neminiete, držte v chladničke do ďalšieho použitia.Keďže teraz nemám studenú špajzu, tak naložené poháre s melónovou kôrou do doby zrenia držím v chladničke..z melónu treba nevyhnutne vykrojiť všetko červené, musí zostať iba ružová kôra..keby zostala aj červená časť zaváranina zmäkne..melón som vyprázdnila, ale je potrebné dôkladne odstrániť všetko červené, takže ja som ešte musela krájať..
  2. kôru som pokrájala na mesiačiky, mne sa to tak páči, nepotrebujem vidličku, aby som si napichovala kúsky kôry..
  3. pripravila som si poháre s viečkom na zakrúcanie..všetky suroviny, ktoré bude pridávať k melónu som očistila umyla, pokrájala..na dno pohára som si dala pochutiny, bobkový list, korenie čierne aj nové, klinčeky a až napokon vložím škoricový lusk..naukladala som tesne všetky suroviny..zdobiť sa dá čímkoľvek, hoc aj zelenými paradajkami..
  4. zaliala som poháre vychladnutým nálevom..napokon som pridala chilli a škoricový lusk..na dno pohára môžete uložiť aj horčicové semienka, ja ich nepoužívam, nerobia mi dobre..všetko musí byť ponorené v náleve..
  5. poháre som zatvorila, treba poriadne pritiahnúť..uložila som ich do chladničky na 2 týždne..po tomto čase sa môžu konzumovať ku grilovačke..náramná fajnotka..neviem, ale ešte som ich neskúšala odložiť na zimu, v tom prípade by bola sterilizácia nevyhnutná..nenašla som nikde na nete recept, ktorý by to doporučoval, ale pokúsiť sa môžem..keby boli už dnes hotové, pochutnali by sme si ich ku pizze, ktorú som dnes robila na plechu...dobrú chuť..