Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. júla 2015

Jeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila džem..bol vynikajúci.Teraz som z kôru naložila do sladkokyslého Zobraziť celý popisJeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila džem..bol vynikajúci.Teraz som z kôru naložila do sladkokyslého nálevu.Po uplynutí 2 týždňov, kedy bude zrieť na chladnom mieste, môžete použiť ako vynikajúcu pochúťku k opekačkám počas celého leta.Medzi kôru z červeného melóna som dala papriku, uhorky, cibuľku, mrkvu, chilli, ale môžete použiť, čo máte radi.

40 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
Na dno pohára:
Nálev:
4 litre
350 g
100 g
1 liter




Postup

  1. 1

    V prvom rade si treba urobiť nálev podľa toho, ako máte radi..ja som urobila tento môj osvedčený,,musí sa prevariť a nechať vychladiť..melón nemusíte nevyhnutne spotrebovať celý, podľa toho ako sa vám bude míňať, nakrájate na plátky, kocky, trojuholníčky, podľa svojho vkusu a uložite do fliaš vtedy, keď budete mať kôru na celý pohár, zalejete vychladnutým nálevom..nálev, ktorý si prevaríte a neminiete, držte v chladničke do ďalšieho použitia.Keďže teraz nemám studenú špajzu, tak naložené poháre s melónovou kôrou do doby zrenia držím v chladničke..z melónu treba nevyhnutne vykrojiť všetko červené, musí zostať iba ružová kôra..keby zostala aj červená časť zaváranina zmäkne..melón som vyprázdnila, ale je potrebné dôkladne odstrániť všetko červené, takže ja som ešte musela krájať..

    Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kôru som pokrájala na mesiačiky, mne sa to tak páči, nepotrebujem vidličku, aby som si napichovala kúsky kôry..

    Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si poháre s viečkom na zakrúcanie..všetky suroviny, ktoré bude pridávať k melónu som očistila umyla, pokrájala..na dno pohára som si dala pochutiny, bobkový list, korenie čierne aj nové, klinčeky a až napokon vložím škoricový lusk..naukladala som tesne všetky suroviny..zdobiť sa dá čímkoľvek, hoc aj zelenými paradajkami..

    Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zaliala som poháre vychladnutým nálevom..napokon som pridala chilli a škoricový lusk..na dno pohára môžete uložiť aj horčicové semienka, ja ich nepoužívam, nerobia mi dobre..všetko musí byť ponorené v náleve..

    Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    poháre som zatvorila, treba poriadne pritiahnúť..uložila som ich do chladničky na 2 týždne..po tomto čase sa môžu konzumovať ku grilovačke..náramná fajnotka..neviem, ale ešte som ich neskúšala odložiť na zimu, v tom prípade by bola sterilizácia nevyhnutná..nenašla som nikde na nete recept, ktorý by to doporučoval, ale pokúsiť sa môžem..keby boli už dnes hotové, pochutnali by sme si ich ku pizze, ktorú som dnes robila na plechu...dobrú chuť..

    Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kecemis
Izabelka, tak teraz si ma ale ze uplne odrovnala. Musim sa priznat, nikdy som o takomto niecom nepocul a nie este videl. Dakujem za rozsirenie mojho zuzeneho videnia. Rad by som to vyskusal, paci sa mi to, ale robit to urcite nebudem.
pavelnemecko
izabella929.Niečo dokonalé.Nie hneď,ale isto urobím a ešte aj budem 2-3 poháre sterilizovať.K vôli skúške.Perfektná myšlienka.Díky.
junior
presne, ako píše @kecemis. Toto ma fakt odrovnalo. Môj pes bude asi nešťastný, rád sa s kôrou hrá, dokonale ju obhryzká. Toto fakt stojí za pokus.
patroveckypitrs
Klobúk dolu pred týmto, ja sa skláňam to som ešte nepočul a žasnem. Vyskúšam to hoci ježkovia a pes budu nahnevaný, že im odbudne pochúťka. 5***** a ukladám do K.K.
farbuska
Recept ma veľmi zaujal a určite ho chcem vyskúšať. Chcem sa len ešte raz spýtať na nálev, lebo v texte píšeš, že sladkokyslý a v surovinách je len voda, cukor a soľ. Je to tak správne. Veľmi pekne ďakujem.
pavelnemecko
Ľudkovia,tak to je paráda miesto uhoriek.Len trošku kyslejší nálev myslím si.Melón je málinko sladkejší!Dobrú chuť.
2010
Pekny recept 5*, len taka poznamka k inej uprave melonovej duziny,
cez leto netreba kupovat zmrazene zeleniny, v azii pouzivaju vsetko co je v sezone ci su to kalerabove listy alebo krafiolove, tak isto duzinu z melona na stir fry rychlu pripravu vo woku
( zelenu supu okrajat ).


helus
My zavárame nálevom ako na uhorky aj dužinu nie úplne dozretých melónov. Do každej 7 dcl fľaše dáme 1 - 2 feferonky. Je to lepšie ako uhorky.
izabella929
@2010 , pokiaľ som mala vlastnú záhradu, používala som všetky listy do šalátov, plnila som ich...dokonca keď som sadila priesady kalerábu a kapusty a už som nemala priestor na zasadenie, použila som ich ako kapustu na halušky..dnes , keď by som mala kupovanú, striekanú a chemicky ani neviem čím ošetrené listy využívať, radšej nechcem nič..je to veľké riziko..ale melón som poriadne vyšúchala v teplej vode s octom..no čo ti budem písať..čo je dnes zdravé, to si iba na záhrade dopestujeme a to ešte nevieme, čím nás dotujú z neba..ďakujem ti veľmi pekne za komentár..)
lilienl
D.deň.moja prababička ju nakladala v sladkom náleve a v zime to bola výborná pochúťka,žial recept sa nezachoval...
amilka2
Tiež som už zavárala šupky z melóna, no dala som si tú robotu a škrabkou na zemiaky som ošúpala zelenú šupku, nakrájala na kúsky a zavárala ako uhorky.Dobré, ale uhorky sú uhorky.
klaudia968
@Izka určite vyskúšam, my máme v lete veľkú spotrebu červených melónov, aspoň využijeme aj kôru. Mňa si s tým receptom dostala.
babkamt
zaujímavý recept. Hádam spravím popri uhorkách pár fliaš. Som zvedavá na jej chuť. Melón mám stále v chladničke. V týchto horúčavách mi chladený chutí. Za vynaliezavosť ti dávam 5*
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre a teším sa, až ochutnáte.-)
evanaaa
teraz som pred chvíľou zdieľala podobný recept na FB, dal ho tam Nový Čas.....takže sa to dá.
rain333
uz je nalozene vo flasiach aj zaliate nalevom....som zvedava na tu chut, nikdy som to nejedla :-D
jozka2
Izka,ak orezes tenku zelenu korku z melonu vysus a zomel na prasok,je velmi zdrava na mnoho neduhov.
sracz
Rok sa s rokom zišiel a ajhľa, padla kosa na kameň! Moja krajšia a samozrejme, že aj lepšia a sladšia 1/2, objavila v magazíne AJPP článok pre mužov, hlavne v prezrelom veku (he-he), v ktorom je úžasná rada na ich možný problém so "sprostou tetou" (to je moje pomenovanie prostaty). EAT MELON, MAN (Muži, jedzte melon)! P. S.: preklad (nie je toho až tak veľa, pripravím do zážitkov). V podstate sa jedná o pokračovanie Tvojich rcp s kompótom, džemom a teraz už aj s kúrou melóna v sladkokyslom náleve! Ja som začal s jednoduchým kompótom (asi 3 poháre olúpanej kôry melóna, 3 PL kryšcukru, štipka soli a vrecúško škoricového cukru). Priebežne som ochutnával a vychádza mi, že po dosiahnutí varu je potrebných 33´ na dosiahnutie chute I pevnosti! Chutilo nám obom, hlavne po vychladnutí! Ďakujem Ti, Izka milá a prehlasujem, že bonita Tvojich kvalít u mňa vzrástla nad výšku Mount Everestu aj K 2! Čoskoro pride rad aj na Tvoj sladkokyslý variant! Maj krásne dni plné zdravia, šťastia, lásky a úsmevov!


izabella929
sracz,čítala som mnoho o účinkoch melónovej kôry na zdravie..veľmi pekne ďakujem za tvoje krásne slová..potešil si ma moc.. treba experimentovať, mnoho ovocia nie je dostatočne využitých a vyskúšaných..inak možno v tom melóne predsa len bude.-)))Ďakujem pekne.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia