Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V záhrade som včera našla pekný kôpor. Kúpila som hovädziu hrudku a jednu kosť. Uvarila som dnes hovädziu polievku. Mäso z polievky som dala ku kôprovej omáčke. V mrazničke som mala jednu kysnutú knedľu. Prirobila som k nej jednu žemľovú. Všetci sme si pochutnali na výbornom obede. Každý sme si naložili dva krát:-)

Suroviny

Postup

  1. Prvé som ráno postavila na polievku. Do polievky zvyknem dávať aj paradajku a papriku PCR. Paprika bola štipľavá:-) Manžel chcel k omáčke aj varené vajíčko. Tak som dala uvariť štyri vajíčka na tvrdo.
  2. V záhrade som odtrhla tento rok asi posledný mladý kôpor.
  3. Zarobila som na žemľovú knedľu z 5 rožkov. Postup som nefotila. Robila som túto knedľu, ale bez pridania slaninky. http://varecha.pravda.sk/recepty/zemlova-knedla-s-oravskou-slaninou-fotorecept/50468-recept.html
  4. Nakrájala som mäso, čerstvo uvarenú žemľovú knedľu, prihriala som kysnutú knedľu z mrazničky. Terezka očistila vajíčka a pripravila stôl. Ako poslednú som spravila omáčku.
  5. Spravila som veľký hrniec kôprovej. Len sa tak po nej zaprášilo. Na oleji som spravila bledú zásmažku, zaliala som ju mliekom. Miešala som ju metličkou, aby v nej neboli hrčky.V troche mlieka som rozmiešala kyslú smotanu s trochou múky. Pridala som ju k omáčke. Osolila som ju, pridala som mleté biele korenie, trochu cukru. Omáčku som prevarila, aby sa stratila chuť surovej múky. Trochu som ju osladila. Do vypnutej omáčky som pridala nasekaný čerstvý kôpor a ocot. Omáčku som premiešala. Na vrch som dala maslo, ktoré omáčku zjemní.
  6. Na stôl som dala hrniec kôprovej omáčky, nakrájané hovädzie mäso z polievky, kysnutú knedľu, žemľovú knedľu a uvarené vajíčka.
  7. Toto je moja porcia. Repete bolo s žemľovou knedľou:-)