Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré

Branislav Križan
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave, 15. októbra 2009
Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Foto: Pravda - Marek Velček
4
porcie
30 minút
príprava
90-120 minút
na 90 °C

Suroviny

4 ks
150 g
4 ks
1 dl
0,5 dl
3 dl
1 kg
1-2 ks
2 dl
50 g




Postup

  1. 1

    Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, šľahačku, soľ a korenie. Touto zmesou natrieme stehná a zrolujeme. Zviažeme a dáme piecť na 90 stupňov Celzia asi na 1,5 – 2 hodiny do husacej masti.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď budú zemiaky mäkké, väčšiu časť vody zlejeme do zemiakov, pridáme teplé mlieko a maslo.

  3. 3

    Do hotovej kaše pridáme orestovanú cibuľku na husacej masti.

Diskusia k receptu

allis
"Keď budú zemiaky mäkké, väčšiu časť vody zlejeme do zemiakov, pridáme teplé mlieko a maslo.
Do hotovej kaše pridáme orestovanú cibuľku na husacej masti."

Brambory rozmixované s většinou vody, k tomu mléko? Pak máslo a cibuli na sádle? Není to nejaké pomotané? Moc tekutin, moc tuku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia