Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. januára 2012
Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc
Foto: Foto z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma

Suroviny

4 ks
500 g, alebo husacia
1 ks
1 ks
 kúsok
4 ks
1-2 ks, väčšie
500 g
3 ks
120 g
2 PL
100 ml
120 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná: Hrubozrnnú soľ zmiešame s korením a vtrieme do kože kačacích stehien deň vopred. Druhý deň ich opláchneme od soli a vložíme do rozohriatej masti spolu s koreňovou zeleninou, korením a bylinkami. Konfitujeme úplne ponorené v masti pri teplote 140 °C asi 2 hodiny alebo pri teplote 85 °C 10–12 hodín (kým mäso samo skoro neodpadá od kosti). Mäso z masti vyberieme až tesne pred podávaním. Vložíme na krátko pod rozohriaty gril alebo do rúry, aby sme dosiahli zlatistú a chrumkavú kôrku.

  2. 2

    Staročeský cibuľový prívarok: Zemiaky dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme, upečieme v rúre na 210 °C asi 1 hodinu a dužinu ešte za tepla vydlabeme. Rozmixujeme s troškou smotany do hladka a použijeme na zahustenie prívarku. Bielu cibuľu očistíme a nakrájame na rezančeky a orestujeme na masle s na kocky nakrájanou slaninkou a rascou. Pridáme hnedý cukor, soľ, zastrekneme vínnym octom a necháme zredukovať na polovicu. Nakoniec zahustíme pripraveným pyré z pečených zemiakov a povaríme na požadovanú konzistenciu.

Diskusia k receptu

sjuz
geniálne. určite skúsim:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia