Kačacie stehno

Konfitované kačacie stehná so slivkovými guľami a s kapustovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Osolené kačacie stehná zalejeme tukom a konfitujeme ich tri hodiny zakryté v rúre pri teplote 130 stupňov. Pred podávaním ich vyberieme z tuku a dopečieme do chrumkava - pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
  2. Slivkové gule: Očistené uvarené zemiaky pretlačíme, zmiešame s múkou a so soľou, vypracujeme zemiakové cesto. Rozvaľkáme ho na doske, nakrájame na štvorce, ktoré plníme slivkami rozdelenými na polovice. Vytvarujeme gule, ktoré uvaríme vo vriacej vode. Po uvarení ich opečieme dozlata na kačacej masti.
  3. Kapustové pyré: Nakrájanú červenú kapustu podusíme na cibuli s olejom, pridáme bobkový list, nové korenie, cukor, soľ a ocot – podľa chuti. Hotovú kapustu dohladka rozmixujeme na pyré. Podávame s kačacinou a so slivkovými guľami.