Pečené kačacie prsia

Konfitované kačacie prsia so slivkovými haluškami s červenou kapustou

Autor receptu: redakcia

180 minút
príprava

Postup

  1. Kačacie prsia umyjeme, poukladáme na hlboký pekáč, kde ich osolíme a okoreníme čiernym korením a rascou. Pridáme 100 ml oleja a podlejeme vodou tak, aby voda dosahovala tesne pod kačacie prsia. Pekáč zakryjeme alobalom a dusíme v rúre vyhriatej na 120 °C 2–3 hodiny podľa veľkosti. Potom tuk zlejeme a mäso zapečieme kožou navrch do chrumkava.
  2. Kapustu najemno nastrúhame, v rozohriatej panvici roztopíme cukor, pridáme ocot a trochu vody, necháme chvíľku prevrieť a pridávame kapustu. Kapustu podlievame vodou a dusíme do zmäknutia.
  3. Halušky: Slivky vymixujeme s lekvárom, pridáme vajíčka, štipku soli, múku a vypracujeme vláčne cesto. Vo vode, v ktorej budeme halušky variť, necháme vyvariť kúsok celej škorice aspoň 10 minút a až potom začneme hádzať halušky. Halušky varíme asi 4 minúty. Uvarené halušky scedíme a na panvičke spojíme s udusenou kapustou a podávame s kačacími prsami.