Kompótový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Jednoduchý koláč, ktorý sa pečie bez pridania tuku a vajec, ale je velmi chutný,vláčny a šťavnatý. Mám ho od kamarátky. Robím ho často z roznych kompótov.

21
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, ja som mala broskyňový kompót, ale koláčik je výborný so všetkými druhmi kompótu.( v malých miskách je kokos a práškový cukor)
  2. Kompót (celý, aj so štavou) zľahka rozmixujeme ponorným mixerom tak, aby aj kúsočky ostali.
  3. Do zmesi pridáme hladkú múku, cukor, vanilkvý cukor a sódu bicarbónu. Všetko ručne zamiešale. Ostane nám redšia hmota.
  4. Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech a upečieme.
  5. Ako sa kolač dopeká, tak si v kastrólčeku uvaríme mlieko, maslo, cukor a kokos. Ked je koláč upečený, túto horúcu hmotu nalejeme rovnomerne na ešte teplý koláč.
  6. Takto vyzera kolac pred podavanim. Kamaratka na vrch dava este cokoladovu polevu, ale mne to pripada vela.
  7. Prajem dobrú chut!