Kolumbijska zemiakova polievka
Autor receptu: 2010
15 minut minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Do vacsieho hrnca dame kuraci vyvar, kuracie prsia, na hrubo nakrajanu cibulu a zemiaky nakrajane na mensie kusky skrobove na rozvarenie a ked mame Juhoamericku bylinu guascas - ked nemame nahradime bobkovym listom a petrzlenovou vnatou . Ked treba pridame vodu podla potreby aby bolo vsetko ponorene.Zvysime plamen a dame do varu. Znizime a varime cca 10 minut pokial nie je kuracie mäso hotove.Maso vyberieme a odlozime na stranu na tanier .
- Pokracujeme dalej vo vareni , zemiakov , tak ze prve su uplne rozvarene a zahustia polievku a dalsie 2 druhy pridane aby boli makke ale stale v celku tradicne sa pouzivaju male zemiaky Papas Criollas , ktore su zlte male voskove , ja som ich nahradil mladymi Kifler ktore maju podobnu farbu a voskovu strukturu.
- Na poslednych cca 15 minut pridame kukuricu nakrajanu na kolecka , tradicne sa pouziva vacsia ( skor ako nasa krmna ) nemal som kde ukradnut z pola tak som pouzil aku som mal zo samosky.
- Zatial co varime polieku , si pripravime oblohu , kyslu smotanu rozriedime troskou mlieka.
A spravime si omacku Aji ( je ich vela druhov v juznej amerike )ja som robil Equadorsku variantu, kde zelene chilli a koriander, cesnak , jarna cibulka ,limetkova stava, sol a trochu vody sa na hrubo rozmixuju.
Z kuskov kurcata dame dolu kozu a nakrajame na kusky.
Pripravime si zrele avokado ktore nakrajame na platky a ked mame velke kapary tak ich nakrajame na mensie kusky.
- Polievku ochutime sol, korenie. Hned podavame a kazdemu nachystame naporcovanu kuraciny, kapary, kyslu smotanu , aji a avokado.
Dobru chut.
|