Bravčový perkelt
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou.V minulosti som už pripravila tento výnimočný perkelt, ale dnes som obohatila jeho chuť červeným vínom a namiesto majoránky som ochutila perkelt saturejkou.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové kolienko som umyla a osušila.
- Odkrojila som od kosti mäso a zbytok kosti som si odložila na huspeninu...
- Mäso aj s kožou som nakrájala na kocky. Pridala som aj paprčku, aby bol perkelt chutnejší, kosť je dobré vždy pridať. Ošúpala som cibuľu a nakrájala na kolieska.
- Masť som rozohriala, pridala som cibuľu a opiekla som ju do sklovita.
- K cibuli som pridala nakrájané mäso a spolu podusila, kým sa tekutina celkom odparila.
- Papriku a paradajku som nakrájala. Môžete použiť aj lečo.
- Pridala som ich k mäsu a opäť spolu podusila.
- Pridala som mletú červenú papriku.
- Všetko spolu som zmiešala a podliala som červeným vínom. Počas dusenia som ešte podliala podľa potreby veľmi malým množstvom vína.
- Všetko som osolila, korenila, pridala som celú rascu a pridala som dve lyžice paradajkovej šťavy. Pomaly na slabom plameni som dusila 50 minút pod pokrievkou.
- Keď bolo mäso mäkké, pridala som na drobno krájaný cesnak a namiesto majoránky som ochutila perkelt saturejkou, už iba nechala pobublávať minútku a perkelt je hotový.
- Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi.
Prajem vám dobrú chuť