Bravčové koleno
Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Autor receptu: redakcia
Veľkonočná
gastronómia
ma vždy fascinovala.
Najmä v tradičnom
poňatí starých mám,
ktoré vedeli pripraviť
neskutočne dobré
jedlá. Pridávam
k nim len štipku
svojho vkusu, chute,
podpisu.
4 porcie |
25 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky umyjeme a dáme ich variť v šupke do
hrnca. Varíme do zmäknutia asi 35 – 40 minút. Údené
koleno umyjeme vlažnou vodou, vložíme do hrnca
s bobkovým listom, novým korením a celým čiernym
korením. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme
domäkka 60 – 90 minút.
- Uvarené koleno vyberieme z hrnca, vložíme na
pekáč, podlejeme vývarom, dáme do rúry vyhriatej
na 180 °C a pečieme asi 15 minút. Uvarené zemiaky
zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Očistíme fenikel
a jablko a nakrájame na plátky.
- Všetko vložíme do misy, pridáme majonézu, biely
jogurt, med, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame.
Takto pripravený šalát podávame najlepšie vychladený.