Koláčiky plnené tvarohom a Frutafillom
Autor receptu: medovnicek
Prišiel mi objednaný višňový frutafill a samozrejme som ho chcela vyskúšať. Frutafill je termostabilná plnka, má výbornú vôňu a chuť, boli v nej celé kusy višní a koláčiky takto plnené chutili všetkým kolegyniam, ktoré ochutnali, dokonca si viaceré ju idú objednať.
Postup
- V prvom rade vám vysvetlím, že to ten Frutafill vlastne je - použijem text, ktorý je na stránke, kde som si ho objednala: Frutafilli sú ovocné náplne s vysokým obsahom ovocia ( min. 70 % ), ktoré si vďaka novej technológii spracovania zachovávajú svoju štruktúru a prirodzenú chuť a vôňu čerstvého ovocia. V náplniach sú zastúpené celé plody alebo pevné kúsky ovocia. Frutafilli sú ideálnou náplňou ako pre cukrárov, tak aj pre pekárov a gastronómiu. Náplne pod značkou Frutafill spĺňajú najvyššie kritéria kvality.
http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/frutafill-visna-1kg/
Všetky suroviny na cesto spracujeme do kopy, vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky minimálne na dve hodiny odpočinúť. Ja som ho mala v chladničke celú noc.
- Keď je cesto odpočinuté, tak ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru.
Radielkom ho nakrájame na rovnaké menšie obdĺžniky. Jednu polovicu obdĺžnikov na viacerých miestach narežeme - postup je obdobný ako pri koláčikoch http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-kolaciky-z-tvarohoveho-cesta-fotorec/32463-recept.html
- Na druhú polovicu dáme najskôr tvarohovú plnku a na ňu dáme višňový frutafill, alebo ak ho nemáme dáme buď višňový džem alebo zavárané višne.
- Narezanú časť priklopíme cez náplň a pritlačíme.
- Koláčiky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a dáme piecť. Ja som piekla pri 180 C. Po upečení môžeme pocukrovať.
Recept na toto výborné cesto som získala na stránke http://kucharkazeslovacka.ic.cz/.
Čo dodať na záver, s cestom som bola veľmi spokojná, pripomínalo lístkové cesto a s Frutafillom tiež, určite som si ho neobjednala posledný krát.