Koláčiky plnené tvarohom a Frutafillom

Autor receptu: medovnicek

Prišiel mi objednaný višňový frutafill a samozrejme som ho chcela vyskúšať. Frutafill je termostabilná plnka, má výbornú vôňu a chuť, boli v nej celé kusy višní a koláčiky takto plnené chutili všetkým kolegyniam, ktoré ochutnali, dokonca si viaceré ju idú objednať.

Suroviny

Postup

  1. V prvom rade vám vysvetlím, že to ten Frutafill vlastne je - použijem text, ktorý je na stránke, kde som si ho objednala: Frutafilli sú ovocné náplne s vysokým obsahom ovocia ( min. 70 % ), ktoré si vďaka novej technológii spracovania zachovávajú svoju štruktúru a prirodzenú chuť a vôňu čerstvého ovocia. V náplniach sú zastúpené celé plody alebo pevné kúsky ovocia. Frutafilli sú ideálnou náplňou ako pre cukrárov, tak aj pre pekárov a gastronómiu. Náplne pod značkou Frutafill spĺňajú najvyššie kritéria kvality. http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/frutafill-visna-1kg/ Všetky suroviny na cesto spracujeme do kopy, vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky minimálne na dve hodiny odpočinúť. Ja som ho mala v chladničke celú noc.
  2. Keď je cesto odpočinuté, tak ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru. Radielkom ho nakrájame na rovnaké menšie obdĺžniky. Jednu polovicu obdĺžnikov na viacerých miestach narežeme - postup je obdobný ako pri koláčikoch http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-kolaciky-z-tvarohoveho-cesta-fotorec/32463-recept.html
  3. Na druhú polovicu dáme najskôr tvarohovú plnku a na ňu dáme višňový frutafill, alebo ak ho nemáme dáme buď višňový džem alebo zavárané višne.
  4. Narezanú časť priklopíme cez náplň a pritlačíme.
  5. Koláčiky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a dáme piecť. Ja som piekla pri 180 C. Po upečení môžeme pocukrovať. Recept na toto výborné cesto som získala na stránke http://kucharkazeslovacka.ic.cz/. Čo dodať na záver, s cestom som bola veľmi spokojná, pripomínalo lístkové cesto a s Frutafillom tiež, určite som si ho neobjednala posledný krát.