Kysnuté koláče

Koláče s trojitou plnkou a chrumkavou cukrovou kôrkou (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Tvaroh, čokoláda a džem. Tri najobľúbenejšie plnky v jednom koláči s chrumkavou cukrovou kôrkou.*😊 Ľahučké, veľmi chutné cesto, podobajúce sa brioškovému, fantasticky ladí s bohatou sladučkou plnkou. U nás doma ich deti zbožňujú😊

8 ks
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme tekuté maslo, žĺtok, med a v mlieku napučané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto premiesime krátko do tvaru bochníka a dáme cca na 1 h kysnúť na teplejšie miesto. Toto cesto kysne trochu pomalšie, preto tá 1 hodina🙂
  2. Kým cesto kysne, pripravíme všetko ostatné. Na tvarohovú plnku zmiešame tvaroh, 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 1 kopcovitú PL pudingového prášku. Ďalej vašu obľúbenú marmeládu, najlepšie na pečenie aby nevytiekla. Ďalej bielu a mliečnu čokoládu, ktorú nalámeme na kocky. A napokon na "obalenie" hnedý cukor. Hnedý cukor preto, lebo sa upečie krásne do chrumkava, má chuť podobnú karamelu a výborne to spolu potom aj ladí👍
  3. Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí a každé cesto s minimom múky ešte raz premiesime krátko do bochníka. S cestom ihneď pracujeme ďalej. Bochníček vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm, najprv dáme za 1 PL tvaroh, potom čokoládu, džem a po 2-3 kocky čokolády. Cesto poriadne uzavrieme a ukladáme na pomúčenú dosku s uzavretou časťou nadol. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj video🙂
  4. Po naplnení každý jeden koláč s vrchnou stranou namočíme do bielka a potom následne do cukru, ktorý sa naň krásne nalepí :-) Koláče uložíme na plech s papierom ďalej od seba cukrovou stranou nahor. Následne urobíme do každého koláča nožnicami 3 hlbšie strihy tak, aby sa plnka pozdĺž dala vidieť. Napokon necháme koláče 20 minút podkysnúť a medzitým si predhrejeme aj rúru na 180 °C. Potom koláče pečieme 25 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.
  5. Koláče sú fantastické! Cesto je podobné brioškovému, je ľahučké a veľmi chutné. Plnky je viac než dosť, tak ako sa na jeden koláč patrí :-) No a ako bonus chrumkavý cukrový povrch s nádychom karamelu🙂 Čo viac si priať?? Najlepšie sú v deň pečenia, ale aj na druhý deň sú výborné. Verím, že Vám budú chutiť! Dobrú chuť ;-)
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube