Koláč zo strúhaného kakaového/karobového cesta s tofu plnkou (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Sladkosti z našej vegánskej svadby XII. - ďalší klasický recept, ktorý poznajú všetci, v našom prevedení...

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto rukami zmiešame a necháme vychladiť v chladničke.
  2. Medzitým si urobíme plnku. V mixéri vyšľaháme tofu, cukor, citrónovú kôru, škrob a rastlinnú smotanu. V prípade potreby pridáme smotany viac/menej, ale pridávame ju postupne! Nesmie to byť príliš riedke - len také, aby sa to dalo rozotrieť.
  3. ½ cesta nastrúhame na veľkom strúhadle priamo na plech, potrieme redším džemom, potom plnkou a navrch nastrúhame zvyšok cesta. Plech nemastíme. Pečieme v rúre pri 180 °C. Toto je dávka na 1 bežný plech.