Koláč „töki pompos“

Autor receptu: redakcia

10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto.
  2. Rozdelíme ho na 2 časti. Vyvaľkáme a preložíme na 2 vymastené plechy. Cesto potrieme kyslou smotanou.
  3. Cibuľu rozrežeme na polmesiačiky, slaninu pokrájame na menšie plátky, papriku na pásiky a husto nimi posypeme koláče.
  4. Pečieme asi 8 – 10 minút pri teplote 200 °C, potom teplotu znížime a dopečieme do ružova.
  5. Prelisovaný cesnak zmiešame s olejom a ak je to potrebné, osolíme. Narezaný pompos si cesnakom potiera pierkom každý sám podľa chuti.