Koláč „töki pompos“
Autor receptu: redakcia
Postup- Mlieko zohrejeme a rozpustíme
cukor, rozmrvíme droždie
a zamiešame. Vlejeme do
múky, pridáme soľ a vymiesime
tuhšie cesto.
- Rozdelíme
ho na 2 časti. Vyvaľkáme
a preložíme na 2 vymastené
plechy. Cesto potrieme kyslou
smotanou.
- Cibuľu rozrežeme
na polmesiačiky, slaninu
pokrájame na menšie plátky,
papriku na pásiky a husto
nimi posypeme koláče.
- Pečieme asi 8 – 10 minút pri
teplote 200 °C, potom teplotu
znížime a dopečieme do
ružova.
- Prelisovaný cesnak
zmiešame s olejom a ak je to
potrebné, osolíme. Narezaný
pompos si cesnakom potiera
pierkom každý sám podľa
chuti.
|