Koláč Rendezvous (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Stretnú sa dve nevzhľadné jablká a štyri ešte nevzhľadnejšie banány: " Nejdete s nami na kávu do mesta? "
" Ále nie! zavolajme radšej pohánkovým vločkám a ostatným kamošom a poďme do cesta, bude to väčšia zábava!"
Takto nejako sa to udialo u mňa doma v kuchyni a vznikol chutný koláčik:-)
18 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Hrnček: 2dcl
Pomletý mak som sparila trochou vriaceho mlieka a hneď som k nemu pridala maslo, nechala som ho roztopiť. Prichystala som si aj ostatné suroviny:
- Droždie som nechala napučať vo vlažnom mlieku s lyžičkou cukru a spolu s postrúhanými jablkami, popučenými banánmi, vajcom, makom, štipkou soli, trochou nastrúhanej citrónovej kôry, pohánkovými vločkami a vlažným mliekom som vymiešala na cesto. Rúru som dala predhriať na 180°C a pekáč (36x24cm) som vystlala papierom na pečenie.
- Cesto sa mi zdalo takto moc riedke, tak som pridala ešte asi 1/2 hrnčeka celozrnnej múky. Výber vločiek aj múky nechám na vás. A keďže čerstvé droždie som mala 2 dni pred dátumom spotreby, pre istotu som k múke prisypala aj lyžičku prášku do pečiva:-) Cesto som vyliala na plech a dala piecť na 45 minút.
- Celý recept je moja improvizácia. Poslala som dcéru do obchodu, reku nech prinesie aj banány a mali len bodkavé, poriadne zrelé, posledný trs, tak ho vzala celý - cca 8ks! v tomto teple ešte hnedli, nestačili sme ich jesť a vyhadzovať predsa nebudem...
- Koláčik sa pekne upiekol, skúšala som špajlou. Boky som nožíkom uvoľnila od okraja plechu a po vychladnutí som ho pokrájala. Keďže nie je presladený, posypala som ho práškovým cukrom. Je jemný, vláčny, s výraznou chuťou banánov, maku a vločiek. Malá ho testovala s hrnčekom kakaa, veľká drží(furt) diétu:-) a ja som si ho dala s mliekom. A máme postarané aj o raňajky:-) Možno sa zapáči aj vám...