Koláč Rendezvous (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Stretnú sa dve nevzhľadné jablká a štyri ešte nevzhľadnejšie banány: " Nejdete s nami na kávu do mesta? " " Ále nie! zavolajme radšej pohánkovým vločkám a ostatným kamošom a poďme do cesta, bude to väčšia zábava!" Takto nejako sa to udialo u mňa doma v kuchyni a vznikol chutný koláčik:-)

18
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hrnček: 2dcl Pomletý mak som sparila trochou vriaceho mlieka a hneď som k nemu pridala maslo, nechala som ho roztopiť. Prichystala som si aj ostatné suroviny:
  2. Droždie som nechala napučať vo vlažnom mlieku s lyžičkou cukru a spolu s postrúhanými jablkami, popučenými banánmi, vajcom, makom, štipkou soli, trochou nastrúhanej citrónovej kôry, pohánkovými vločkami a vlažným mliekom som vymiešala na cesto. Rúru som dala predhriať na 180°C a pekáč (36x24cm) som vystlala papierom na pečenie.
  3. Cesto sa mi zdalo takto moc riedke, tak som pridala ešte asi 1/2 hrnčeka celozrnnej múky. Výber vločiek aj múky nechám na vás. A keďže čerstvé droždie som mala 2 dni pred dátumom spotreby, pre istotu som k múke prisypala aj lyžičku prášku do pečiva:-) Cesto som vyliala na plech a dala piecť na 45 minút.
  4. Celý recept je moja improvizácia. Poslala som dcéru do obchodu, reku nech prinesie aj banány a mali len bodkavé, poriadne zrelé, posledný trs, tak ho vzala celý - cca 8ks! v tomto teple ešte hnedli, nestačili sme ich jesť a vyhadzovať predsa nebudem...
  5. Koláčik sa pekne upiekol, skúšala som špajlou. Boky som nožíkom uvoľnila od okraja plechu a po vychladnutí som ho pokrájala. Keďže nie je presladený, posypala som ho práškovým cukrom. Je jemný, vláčny, s výraznou chuťou banánov, maku a vločiek. Malá ho testovala s hrnčekom kakaa, veľká drží(furt) diétu:-) a ja som si ho dala s mliekom. A máme postarané aj o raňajky:-) Možno sa zapáči aj vám...