Hrnčekový koláč
Hrnčekový koláč

Koláč „lenivej“ gazdinky fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 28. septembra 2017
Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept)
Foto: gordonko

kde sa vzal, tu sa vzal, na ruke som recept mal ....zvyšok zas Zobraziť celý popiskde sa vzal, tu sa vzal, na ruke som recept mal ....zvyšok zas doladený

15 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

3 ks
2 hrnček
1 hrnček
2 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 bal




Postup

  1. 1

    rozmiešame si vajíčka s cukrom a olejom

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme nemletý mak

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    polohrubú múku

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    PDP

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pohár mlieka

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a vymiešame cesto

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    to si vylejeme na vymastený plech vysypaný kokosom

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pečieme asi 20 min. na 250 °C

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    povrch natrieme lekvárom ( ja dávam pomarančovo-zázvorový )

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a dozdobíme šľahačkou

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    takto to vyzerá, keď dodržíte recept

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a takto, keď si to trochu vylepšíte

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    DOBRÚ CHUŤ ..... ako vidno, mne chutí stále

    Koláč „lenivej“ gazdinky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

ribizli
super, mak ľúbime všetci, je to jednoduché rýchle, zajtra ho spravím :)
smejkad
Robievam takto isto, nám s lekvárom a šľahačkou, malej s cukrom a šľahačkou :-)
A chutí nám cca ako tebe, akurát farbu máme takú peknú ako ty iba keď prídeme z lesa. Holt-mesto :-(
drajan
super... ja robievam podobný, no ovocie (slivky, marhule, višne) dávam po povrchu koláča... a tak pečiem . Je to rýchly a výborný koláčik.
ivanab7
naozaj sa ma kolac piect pri 250 stupnoch? nie je to trochu vela?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia