Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 15. mája 2013
Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept)
Foto: dvorka

Je čas rebarbory ktorú zbožňujem pre jej kyselkavú chuť. Ešte mi jej nenarástlo toľko aby sa zmestila na celý plech, ale spojila som ju Zobraziť celý popisJe čas rebarbory ktorú zbožňujem pre jej kyselkavú chuť. Ešte mi jej nenarástlo toľko aby sa zmestila na celý plech, ale spojila som ju s jablkami ktoré som si na jeseň nastrúhala do sáčkov a zamrazila.

15+30 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g
2 čl
100 g
1 bal.
250 g
štipka
Plnka ovocná:
800 g
2 PL
Plnka tvarohová:
500 g
4 ks
150 g
20 g




Postup

  1. 1

    Celý môj recept je na veľký plech 37 x 34 cm, nakoľko mám širšiu rúru ako sú klasické. Cesto sa teda zmestí na väčší plech a trocha hrubšie bude na menšom plechu. Nakoľko som posadnutá celozrnnými výrobkami, aj do tohto cesta som pridala 3 lyžice ražnej múky. Bielu polohrubú som samozrejme odobrala. Pridala som PDP, cukor aj aj, soľ a na plátky nastrúhanú Heru. Všetko som poriadne premiesila v mise, až kým mi vzniklo dobré spojené cesto. To som ešte poriadne vygúľala na stole a dala do sáčku a do chladničky.

    Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto odpočíva ošúpala som si rebarboru, nakrájala na kúsočky, pridala som k rozmrazeným jablkám (šťavu som vymačkala ešte pred vkladaním do sáčku, teraz som mala fajné jabĺčka šťavnaté len tak akurát). Pridala som cukor a všetko dobre premiešala.

    Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z tvarohu, vajec, vanilkového cukru (ja mám vanilkového veľa lebo si ho robím z krupicového cukru a vanilkového struku a mám ho vo vedierku od zmrzliny stále dostatok ak nemáte takýto vanilkový cukor môže byť obyčajný alebo hnedý a trocha vanilkovej tresti) som vymiešala veľmi chutný krém.

    Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru som zapla na 175°C, cesto som si rozvaľkala na papieri na pečenie, potom som ho preložila aj s papierom na plech, malým valčekom a prstami som porozťahovala na celý plech a trochu na okraje. Dala som piecť do vyhriatej rúry na 15 minút.

    Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech s predpečeným cestom som vybrala, rozložila na cesto ovocnú zmes.

    Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na ovocie som dala tvarohovú plnku, rozotrela.

    Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Snažila som sa rozotrieť plnku, no viacmenej som ju rozpatlala aj na okraje a nakoniec ešte posypala trochou sekaných orechov a dala dopiecť pri tej istej teplote 175 °C ešte 30 minút.

    Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Už skoro vychladený koláč som nakrájala na kúsky a ku kávičke - hmmm mňam. Len keby som mohla aj ja, keď už diétujem :( No trochu som ochutnala aby som vedela či bude chlapom chutiť.

    Koláč jablkovo-rebarborový s tvarohom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

frezia68
Tiež by mi Tvoj zákusok chutil :-) a myslím,že si dobre zmiešala s jablkami.Rebarbora je zdravá,len obsahuje veľa šťavelovej kyseliny a tá dráždi obličky a žlčník.Ale zdravým padne na úžitok :-)
dvorka
Ďakujem za pozitívne komentáre. Je to šťavnatý a poriadne ovocný zákusok a dokonca aj moja mamka si z neho dala nie jeden ani dva kúsky a to sladké vôbec neje. A pre @kredenc : mám ešte dva kúsky ktoré synčo ešte nezjedol, keďže ešte spí :)
ancicka
rebarbora je najlepšia v máji.Ja také mám veľmi rada.kk
likalu
Ja dávam najprv na cesto tvarohovú plnku a potom rozsypem jablká s rebarborou a upečiem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia