Komentáre k receptu:
  • terinka55 - fotkaterinka55 8. apríla 2019 o 07:43

    To verím, že chutil. Jednoduchý a fajnový.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 8. apríla 2019 o 10:49

    Pěkný receptík, moc se mi líbí kombinace čokoláda, slivkový lekvár. Dělám podobný koláč, určitě vyzkouším podle tebe! Díky za sdílení, jsi šikulka!
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 8. apríla 2019 o 17:27

    @eruska , ešte som tento názov koláča nepočula, ale vyzerá veľmi jednoducho a chutne.-)
    @zareaguj
     1x eruska25
  • jack - fotkajack 8. apríla 2019 o 19:51

    Eejha takého gavaliera by som brala;-)
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 8. apríla 2019 o 20:40

    Aj mne sa páči tento koláčik :-)
    @zareaguj
     1x eruska25
  • používateľ nemá avataratulienka 9. apríla 2019 o 09:06

    Rada robím hrnčekové recepty, som za ne vždy vďačná. Tento vyskúšam, keď pôjdem k priateľom na chalupu. Iste si všetci pochutíme.
    @zareaguj
     1x eruska25
  • eruska25 - fotkaeruska25 10. apríla 2019 o 10:03

    Ďakujem za milé komentáre, verím, že Gavalier nikoho nesklame.
    @zareaguj
  • olinecka - fotkaolinecka 10. apríla 2019 o 16:38

    Fajnota, skvelý koláčik.
    @zareaguj
     1x eruska25
  • používateľ nemá avatarzdensk 4. mája 2019 o 18:24

    Dnes som koláč upiekla, chuťovo je vynikajúci. Dala som hnedý cukor, ktorý zvyčajne menej osladzuje, tak som dala o tretinu viac a mám dojem, že som ho dokonca až presladila ale pravda je, že to tvrdím vždy a ostatní mi hovoria, že sa mi to vždy len zdá:) Predsa len mám aj otázku - všetok ten tvaroh a lekvárová čokoláda mi klesli až úplne na spodok, pod cesto na plech. Možno som dávala príliš veľké a ťažké kôpky alebo čosi podobné. Skúšali ste to cesto už aj predpiecť na pár minút a až potom dávať "plnku"? Je možné, že to nie je zrovna dobrý nápad, keďže ide o piškótové cesto. Poprosím Vás o radu.
    @zareaguj
  • eruska25 - fotkaeruska25 13. mája 2019 o 21:28

    @Zdensk (4.5.2019 18:24)
    Reagujem na komentár, ja som v sobotu zase koláč piekla, robila som malé kôpky a teda ich je viac. Niektoré klesli dole, ale nie až pod cesto. Určite by som cesto nepredpekala, treba robiť menšie kôpky. Čokoládu som dala polovicu 40 percentnú a polovicu 78 percentnú.



    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarviera1 14. mája 2019 o 07:08

    @Zdensk (4.5.2019 18:24)

    Je to variácia piškótového cesta a ja ho mám tu: » varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...

    Len dávam na ten rozmer plechu tri vajcia,cukru stačí 2dl + šľahačková smotana 0,25l (stačí aj 2dl mlieka+0,5dl oleja).Je možné,že si vajcia prešľahala a cesto ti zredlo.Vajcia šľaháme len do chvíle,kým sa nezačnú robiť bubliny a cukor je ešte medzi prstami celkom nerozpustený.Raz sa mi sťažovala jedna,že sa jej nepodaril a nakoniec som zistila,že vajcia šľahá pod deklom,aby jej nezastriekalo linku ...a to bola chyba.Prvých pár otáčok si prekryjem misu utierkou.Podstatou úspechu je dostať do cesta vzduch.Táto bublanina má toľko variácií,že s ním neskúsená kuchárka vydrží dlho rodine uspokojiť chuť na sladké.U nás je naj s višňami a kakaom v ceste (píšem v diskusii).Robievam aj slivkovú so škoricou,len polené slivky a aj marhule sa dávajú kožou dole.U tejto bublaniny je výhodou to,že do nej nejde maslo a výsledok je totožný.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarzdensk 18. mája 2019 o 17:24

    dakujem za reakcie obom, pravda je, ze som sa s tym pecenim ponahlala, chcela som to mas sup sup z krkua kôpky z plnky som robila zrejme vacsie ako by sa patrilo aj ako by si to pytalo, navyse som sneh slahala pod deklom presne kvoli tomu bordelu v kuchyni, ani mi len nenapadlo, ze aj to moze byt chyba:(
    no co, clovek sa uci cely zivot a niekto si hadam aj zapamata:))) pekny den prajem
    @zareaguj
     1x radost


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist