Kokosový zákusok

diabambulka - fotkadiabambulka, 4. januára 2011

Suroviny

Cesto:
500 g
200 g
80 g
4 ks
1 čajová lyžička
3 PL
50 ml
100 ml
2 ks
Plnka:
140 g
220 g
6 ks
100 ml
200 g
80 g




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, maslo, práškový cukor, žĺtky, prášok do pečiva, kakao, smotanu, olej a vanilkový cukor spracujeme na cesto a rozdelíme na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech. Cesto môžeme na vylepšenie, ale nemusíme potrieť lekvárom, rozotrieme naň plnku, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom a pečieme vo vyhriatej rúre. Keď vychladne polejeme ho čokoládovou polevou a pokrájame.

  2. 2

    Plnka: Z bielkov a kryšt. cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a prilejeme rum.Vmiešame vyšľahaný sneh, strúhaný kokos a premiešame.

Diskusia k receptu

evanaaa
Fajnový zákusok, tá plnka sa mi páči, vypadá taká ľahká.
diabambulka
ahoj remcula, moc si ma potešila keď si mi odpísala na moje receptíky, koláčik je výborný a trvácny keďže tam nieje žiaden maslový krém. Ja tiež obľubujem kokosové a v najbližšej dobe budem robiť kokosovú bábovku, tak ju pridám:-)))
moli
Musí chutiť fajnovo!Ukladám, vyskúšam.
babinka
mam rada kokosove vselico a tento mi pripomina taky kupovany z cukrarne, lebo som este domacky taky nejedla. Myslis, ze by stacili do plnky iba 4 bielka (ked v ceste budu zltka)? Uz nemam ziadne bielka v mrazaku a rada by som ho upiect.
ursula4
Tento zákusok je výborný.Odkaz pre babinku:ja som do cesta dala 5 žĺtkov a potom som robila sneh tiež z 5 bielkov.Úplne to stačí.
cica2
krásny koláčik a ja kokosové zbožňujem....už je uložený:)
diabambulka
cicuš počuj, pred chvíľkou som sa dočítala že si môj fanúšik, atz. keď si otvoríš stránku varecha.sk, klikneš na moja varecha a vľavo máš moji obľúbení klikneš na to a tam nájdeš všetky recepty od daného varecháča:-))) skús:-) nemusíš potom všetko ukladť, ale budeš mať všetko pokope, ale už ako to tebe vyhovuje, to je ďalšia možnosť tejto úžasnej stránky:-) tak ahoj
cica2
@diabambulka ahojky, velmi pekne ďakujem za radu, si milá:)...a áno už som to pozrela a je to tak, supér:)))..... a ešte dobre že som sem nakukla! Prečo mi nechodia upozornenia emailom že tu pribudol nový komentár?
diabambulka
ahoj cica2, upozornenia emailom prídu iba vtedy ak niekto si otvorí napríklad od teba odkaz v email aklikne na otvor a odpíš vtedy ťa to upozorní, ale možno nie každý vie:-) mám kamošku,ktorej som povedala ká je varecha super, nech sem kukne. tiež to nevedela, odpisovala do zbláznenia a taz už vie:-) ja som dlho nevedela kde mám tých čo som si pridala ko obľúbených a prečo mi nechodia emali že pridali recept a jedného dňa som to klikla a zistila :-))) usmiala sa každý sa učíme:-)))
cica2
@diabambulka , si velmi milá, ďakujem za rady:))...to som nevedela....a ešte dobre že som sem nakukla:)....ma zlákal ten fajnový kokosový zákusok:))
kovamo
vypadá byť nenáročný, určite vyskúšam,kokosové ľúbime:)
bejgi
a už viem kde použijem kokos okrem nepečenej rolády a guliek na Vianoce, ďakujem ukladám :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia