Kokosový nákyp z ovsenných a pohánkových vločiek
Autor receptu: zdravienatanieri
Skvelý tip na raňajky plné vlákniny, zdravého cukru a tradičnej chuti v netradičnom
prevedení. Kombinácia kokosu a vločiek je u mňa top. Tak dobrú chuť.
2 porcie |
12 minút na 200 °C |
Postup
- Do hrnca pridáme mlieko a rozmiešame v ňom 2 žĺtka. Potom pridáme kokos, oboje vločky, otruby a cukor a uvaríme klasickú kašu, teda miešame až do zhustnutia. Pokiaľ sa Vám zdá, že je kaša príliš hustá, zrieďte ju kľudne mliekom, pokiaľ je príliš riedka, pridajte ovsenné vločky.
- Z bielok si ušľaháme sneh a keď kaša trošku vychladne pomaly ho zamiešavame. Mištičky vymažeme olivovým olejom a naplníme tak do 2/3.
- Rozpálime rúru na 200st a pečieme cca 8 - 10 minút, kým čiapočka navrchu nezhnedne a nákyp nám krásne vyrastie. Nebuďte sklamaní, asi tak po 5 minútach čiapočka spadne a nebude to už vyzerať takto delikátne, ale verte mi, že na chuti to nič nezmení. Vďaka bielkovej pene bude kaša ľahúčka a nadýchaná.