Kokosový nákyp z ovsenných a pohánkových vločiek

Autor receptu: zdravienatanieri

Skvelý tip na raňajky plné vlákniny, zdravého cukru a tradičnej chuti v netradičnom prevedení. Kombinácia kokosu a vločiek je u mňa top. Tak dobrú chuť.

2
porcie
12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do hrnca pridáme mlieko a rozmiešame v ňom 2 žĺtka. Potom pridáme kokos, oboje vločky, otruby a cukor a uvaríme klasickú kašu, teda miešame až do zhustnutia. Pokiaľ sa Vám zdá, že je kaša príliš hustá, zrieďte ju kľudne mliekom, pokiaľ je príliš riedka, pridajte ovsenné vločky.
  2. Z bielok si ušľaháme sneh a keď kaša trošku vychladne pomaly ho zamiešavame. Mištičky vymažeme olivovým olejom a naplníme tak do 2/3.
  3. Rozpálime rúru na 200st a pečieme cca 8 - 10 minút, kým čiapočka navrchu nezhnedne a nákyp nám krásne vyrastie. Nebuďte sklamaní, asi tak po 5 minútach čiapočka spadne a nebude to už vyzerať takto delikátne, ale verte mi, že na chuti to nič nezmení. Vďaka bielkovej pene bude kaša ľahúčka a nadýchaná.