Kokosovo-špaldová bábovka

afataga - fotkaafataga, 5. marca 2017
Kokosovo-špaldová bábovka
Foto: afataga

Aj tisíckrát otrepaný hrnčekový recept sa dá urobiť inak.

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
 štipka
2 KL
3 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka roztopené
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
3/4 hrnčeka
2 KL
50 g
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Postup som nefotila, ono ani vlastne nie je čo. Hrozienka a kandiz. kôru som zaliala horúcou vodou a nechala asi 1/2 hod. odstáť. Všetky uvedené suroviny okrem kakaového prášku a čokolády som dala do misy a premiešala lyžicou, alebo varechou, už čo komu viac vyhovuje. Pridala som hrozienka a kôru bez vody. Zamiešala som.

  2. 2

    Do druhej misky som odobrala časť cesta a pridala som do neho kakaový prášok a posekanú čokoládu. Do vymastenej formy som dala časť svetlého cesta, potom tmavé a zas svetlé. Piekla som na 180° 50 min. Hotovo. Je to celkom rýchlovka. A ešte kontrola zo štábu :-)

    Kokosovo-špaldová bábovka - obrázok 2

Diskusia k receptu

mitzy
Pohrala si sa s bábovkou pekne, @Afataga , mne by chutila určite. Nepoznám citrónovú kandizovanú kôru, musí to byť dobrota, osvieži to sladkú klasiku. Hranie v kuchyni je vždy hop či trop, môžeš v tomto prípade hopsať. (Ja som skúsila upiecť znovu cookies podľa tvojej rady s orechami-boli bohovské!) Psík je nádherný. Vidím, že kyberšikana funguje, odporúčam pozrieť si seriál Black Mirror. Hlavne posledný diel prvej série ;)
2michal
Sebavedomie @Afatagy je veľké, keď zverejnila takýto nepodarok. Pochopím, že nie vždy sa podarí upiecť podľa predstavy autora. Ale keď sa jednoducho nezadarí, tak to neuverejnim za každú cenu, v nádeji, že to prejde a budú k receptu len pochvalné komentáre. Je jasné, že použité suroviny spolu s kokosom majú iné parametre a pri pečení zabudla použiť osvedčenú drevenú špaidľu. Výsledok je sušienka a nie lahodná bábovka.
terinka55
No, je to tu akési divoké. Recept dobrý, výsledok možno nie 100-%, ale chuť určite dobrá a svet sa nezrúti. Ono to je veľmi jednoduché kopnúť si, ale ťažšie je ísť s kožou na trh. Ja sa priznám, ja tieto "gule" nemám a preto odo mňa 5*****. A pokojne ma aj "zožerte" :-).
Keď máš pri sebe takúto ochranu, tak sa báť nemusíš, je krásna.
radost
@2michal (6.3.2017 07:02)

..preto,že som stará,tučná,škaredá-dľa mladých-už nepodarok...mám zaliezť do myšej diery..??..pochop-teraz preháňam..
ale
mne sa práve nepáči dnešná doba-ktorá robí reklamu len mladým,krásnym,štíhlym,silikonovým..to o ľuďoch píšem..
život je krásny-bo je pestrý
bábovka iste autorke chutila-tak nám DOBRO poslala v podobe receptu..
psí priateľ -pokoj mu z očú hľadí..
pokoj a radosť všetkým nám..:-)
kukulienka71
Takže späť do reality - je to nepodarok veru, a to nie prvý, ktorý sem autorka pridala, pritom k receptom iných zhovievavá vôbec nie je, len ak sú to jej varecháčski kamaráti. Divím sa, že tento trend niektorí podporujete:-( A zachraňovať podpriemerný výkon fotkami zvierat na kuchárskom portále je ozaj k zamysleniu...
staflik
@Kukulienka 71 (6.3.2017 09:57)

@Kukulienka , krásny a pravdivý komentár, je výborné, keď taká fundovaná osoba ako si ty vyjadrí svoj názor, tebe aspoň nemôžu Afatagini podporovatelia a služobníci mudrovať, aby si ukázala svoje umenie. Majú smolu, ukazuješ ho pravidelne a na rozdiel od Afatagy nemáš potrebu nikoho urážať a znevažovať. Konečne sa našiel niekto, kto sa odvážil pomenovať veci pravým menom, čo je na Vareche nevídané.
junior
@ Staflik našiel svoju @ špagetku? Nebuď smiešný, veď tá tvoja fundovaná v jeden deň fotografie zvierat haní, ale o pár min. chváli. Je to len jej závisť. Nikdy sa nedokáže vyrovnať Afatage, a hoci ju Afataga už neraz žiadala, aby jej recepty nekomentovala, tvoja kukučka to neberie na vedomie... je to všetko len závisť
junior
Nie, nezapaľujú. Ale afataga je normálna žena so zmyslom pre humor, oproti tebe, ktorý sa správaš, ako zakomplexovaný starý mládenec. A už ti len do tejto skvelej party chýbal len špagetkyn kámoš a tá..... ani na meno jej neviem prísť... falošná príslušnika bývalej ŠTB.
afataga
@junior si ma pobavil, ale su skratka na svete ludia, kvoli ktorym si ja nebudem drat pismenka na klavesnici, ved ich nechaj, nech maju aspon nejaku zabavku v zivote, asi nie je nic zabavnejsie, ako cihat cely den, kedy pridam nejaky rcp, aby bolo co komentovat :-)
@mitzy dakujem, vies ono asi nie kazdemu dopne, ze to hnede cesto zafarbilo to spodne, no ved nic to, tu koru normalne dostat v potravinach niekde pri hrozienkach hladaj a takych veciach na pecenie a som rada, ak som ti vylepsila keksiky, musim ich aj ja vyskusat
@terinka55 dakujem, zvyknut sa da na vselico :-)
@arnilka dakujem aj za psika
@methi dakujem, dari, o tom inde
@radost mudro vravis
som rada, ak sa niekomu rcp paci a skusi ho
buchtabuchta
Podla mna na monitore o uhlopriecke 75 cm a pri 300% zvacseni je ta babovka tam na dne dobre pripecena, este dve minuty a bola by aj pripalena. Ale ved niekto ma mozno aj take rad. Paci sa mi tato stranka, jeden recept vyslovene kolektivne jednohlasne ***** (vulgarizmus vymazaný redakciou), druhy ked je jeden jediny negativny ohlas, tak toho negativistu by ste roztrhali v zuboch. Je to super citanie, vdaka. Babovku nehodnotim, neznasam kandizovane ovocie.
afataga
@Buchtabuchta (6.3.2017 18:53)

mas pravdu, celkom zabavne citanie niekedy :-), ked tu nedavno jedna mala uplne cierne na uhol spalene maso, nestekol ani pes, chvaly do nebies, tak si vyber
luwinka
Jedno nechápem, o čo tu ide ? poniektorí hodnotia nejak kriticky túto bábovku . Veď je normálne upečená , ja tam nevidím žiadnu pripáleninu ani nič zlé. Bábovka sa mi páči :-)
kukulienka71
@Afataga (6.3.2017 17:44)
tak ***** (hanlivé slovo vymazané redakciou) odpoveď som ešte nečítala, biele cesto sa sfarbilo od kakaového...a to z opačnej strany? prezri si pár kvalitných receptov aj s fotkami, ako má vyzerať dvojfarebná nepripálená bábovka, napr. tento  varecha.pravda.sk/recepty/dvojfarebna-babovka/56179-recep...
alebo x ďalších;-)
elixir
Ja neviem, čo tu zopár ľudí o nevydarenom recepte píše, ja tam nevidím nič zhorené... keď sa niektorým nepáči, aspoň by ostalo viac pre mňa. :)
arnilka
kto už niekedy piekol niečo s posekanou čokoládou v ceste, ten vie, že svetlé cesto dole pod kakaovým cestom sa čiastočne sfarbí rozpustenou čokoládou v kakaovom ceste, čokoláda ako taká je ťažšia a klesá nadol. zbytočné filozofovanie o inom. nič nie je pripálené okrem pripálených komentárov o nepodarkoch.
pozdravujem krásneho psíka znovu :-)
kukulienka71
@Mijaita (8.3.2017 01:22)

Od takej náročnej kritičky receptov ako je @afataga , by som očakávala minimálne dokonalé recepty aj s dokonalým prevedením. Ak sa nepodarilo, nebudem to sem dávať, to je logické. Všetky prvé komentáre vravia to isté, to nie je len môj názor. Pre mňa je to nedôveryhodná práca. Ty ako jedna z najlepších kamarátok autorky sa predsa nemusíš dať odradiť;-)
Ale možno by sa na všetky otázky v tvojom komente hodila aj odpoveď, ktorú si požičiam od autorky, je pre ňu typická: "kto chce pochopi a kto nie, ani parom volov do hlavy nenatlacis"
redakcia
@Conscientia (7.3.2017 14:58)

Dobrý deň. Táto vec je pol roka stará a nebudeme sa k nej už vracať, lebo by sme museli vymazať takmer celú diskusiu. Ospravedlňujeme sa za miernu inkorektnosť, nabudúce budeme pedantnejší.
2michal
@Mijaita (8.3.2017 01:22)

Samozrejme si môžeš upiecť podľa seba. Na Varechu chodia aj menej skúsení užívatelia a ak je toto recept, tak mi tam chýba informácia asi takéhoto znenia: Mne sa trochu bábovka pripálila, a treba ubrať na čase približne 5 - 7 minút, pretože toto je môj experiment pridaním strúhaného kokosu. Alebo upečenie kontrolovať pichnutím drevenou špaidľou a keď je špaidlľa čistá, tak je bábovka upečená. A nie nezmyselne písať o zafarbení tmavým cestom. Na fotografii je jasne vidieť na reze pripálenie do hlbky od okraja a časť zo stredu formy na reze úplne chýba, pretože bola spálená a autorka ho odstránila.
haji
Milá Afi, bábovky mám ráda, tu tvoji určitě vyzkouším. Psí dámu hladím a tebe zdravím. U nás je zataženo, opět větrno. Jistá podoba s diskuzí na Vareche by byla. Příroda je moudrá, funguje nezávisle na člověku. Chválabohu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia