Kokosovo-ovsená kaša s opečeným banánom (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Kúpila som si novú kuchársku knihu od Lucii Súkenníkovej Moje skvelé jedlo a som ňou nadšená. Prvé, čo som vyskúšala, boli ovsenné kaše na raňajky alebo olovrant.

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Postup som nefotila, lebo je veľmi jednoduchý. Banány nakrájame na kolieska, ktoré na tuku opečieme z oboch strán, odložíme, na panvicu vylejeme mlieko, pridáme vločky, štipku soli a uvaríme kašu. Osladíme sirupom alebo medom, dáme do misiek, ozdobíme opečeným banánom, orechami a hneď podávame. V pôvodnom recepte je ešte pridané arašidové maslo, ale ja som vynechala.
  2. Tu už je variácia na základný recept. Použila som sójové mlieko čokoládové, pomer vločiek a mlieka je rovnaký, akurát ju nemusíme sladiť. Mrazené jahody som dala spolu s javorovým sirupom povariť, kým sa nerozmrazili, tie som dala do stredu kaše spolu so šťavou a ešte som dozdobila banánom a orechami.
  3. Mlieko môžete použiť akékoľvek, každý podľa svojej chute a zdravotného stavu. Dnes som do uvarenej kaše pridala trošku mrazených čučoriedok, tiež super.