Kokosovo-ovsená kaša s opečeným banánom fotorecept

danda3 - fotkadanda3, 1. marca 2016
Kokosovo-ovsená kaša s opečeným banánom (fotorecept)
Foto: danda3

Kúpila som si novú kuchársku knihu od Lucii Súkenníkovej Moje skvelé jedlo a som ňou nadšená. Prvé, čo som vyskúšala, boli ovsenné kaše na Zobraziť celý popisKúpila som si novú kuchársku knihu od Lucii Súkenníkovej Moje skvelé jedlo a som ňou nadšená. Prvé, čo som vyskúšala, boli ovsenné kaše na raňajky alebo olovrant.

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
400 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Postup som nefotila, lebo je veľmi jednoduchý. Banány nakrájame na kolieska, ktoré na tuku opečieme z oboch strán, odložíme, na panvicu vylejeme mlieko, pridáme vločky, štipku soli a uvaríme kašu. Osladíme sirupom alebo medom, dáme do misiek, ozdobíme opečeným banánom, orechami a hneď podávame. V pôvodnom recepte je ešte pridané arašidové maslo, ale ja som vynechala.

    Kokosovo-ovsená kaša s opečeným banánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tu už je variácia na základný recept. Použila som sójové mlieko čokoládové, pomer vločiek a mlieka je rovnaký, akurát ju nemusíme sladiť. Mrazené jahody som dala spolu s javorovým sirupom povariť, kým sa nerozmrazili, tie som dala do stredu kaše spolu so šťavou a ešte som dozdobila banánom a orechami.

    Kokosovo-ovsená kaša s opečeným banánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko môžete použiť akékoľvek, každý podľa svojej chute a zdravotného stavu. Dnes som do uvarenej kaše pridala trošku mrazených čučoriedok, tiež super.

    Kokosovo-ovsená kaša s opečeným banánom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

popoluska340
Zajtra rano si urobim,som bezlepkarka,tak mam svoje vlocky.Hlavne to mnozstvo mlieka+ vlociek ma potesilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia