Broskyňový zákusok
Kokosovo-orechové rezy s broskyňami
Autor receptu: razomzastolom
Recept na mimoriadne chutný zákusok, v ktorom sú skombinované kokosové a orechové pláty s veľmi jemným krémom.
20 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom na hustý sneh. Pridať múku, prášok do pečiva a dôkladne vymiešať. Rozdeliť na dve rovnaké časti.
- Orechový plát: Do jednej časti primiešať dať mleté orechy. Cesto naliať do pekáča s rozmermi 25×35 cm a piecť 25 minút pri 180 °C.
- Kokosový plát: Do druhej polovice bielkového snehu pridať strúhaný kokos, vymiešať do hladka. Cesto naliať do pekáča s rozmermi 25×35 cm a piecť 25 minút pri 180 °C.
- Krém:
Žĺtky vyšľahať s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí, pridať vanilkový puding a 200 ml mlieka, vymiešať do hladka.
200 ml mlieka priviesť do varu, pomaly prilievať vaječnú zmes, opäť priviesť do varu a variť 2-3 minúty, vychladiť.
K vyšľahanému maslu malými dávkami pridávať pripravený puding a vyšľahať mixérom.
- Broskyne nakrájať na kúsky s hrúbkou cca 3 mm.
Upečené pláty rozrezať naprieč na dve časti. Výsledný rozmer zákusku bude 17×25 cm! Postupnosť zostavovania: -
orechový plát, ¼ krému, ½ broskýň, - kokosový plát, ¼ krému, - kokosový plát, ¼ krému, ½ broskýň, - orechový plát, ¼ krému.
Dať do chladničky na 12-24 hodín a ozdobiť podľa želania.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/DwTuHlBFQo0