Kokosová torta
Kokosová torta

Kokosovo-orechová raw torta s čokoládou

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 16. novembra 2017
Kokosovo-orechová raw torta s čokoládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
100 g
150 g
30 g
400 ml
200 g
250 g




Postup

  1. 1

    Datle namočíme do vlažnej vody asi na hodinu. Namočené datle bez vody, arašidové maslo, vločky, orechy, kakao dôkladne rozmixujeme a rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

  2. 2

    Potom ušľaháme 300 ml smotany a pred koncom pridáme kokos. Zmes natrieme na datľový korpus.

  3. 3

    Čokoládu so zvyšnou smotanou roztopíme na miernom ohni, dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť, a keď bude mať čokoláda izbovú teplotu, vylejeme ju na kokosovú zmes. Necháme stuhnúť cez noc v chladničke.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mám všetky suroviny, chýba už len chuť do práce :-) Ale páči sa to aj mne, aj napriek tomu, že je to pre mňa sladké, ale nech!
1x haji
malusa
Včera sme robili je to výborné,malo sladke ale kalorická bomba!
dvorka
Táto je môj druhý kúsok. Miesto arašidového masla som dala kokosové a o 50 g menej a na kokosovú plnku som ubrala kokosu. 200 g je veľmi veľa. Čokoládová poleva super.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia