Čerešňový zákusok

Kokosovo-makový zákusok s čerešňami a vanilkovým krémom (videorecept)

Autor receptu: beatricekitchen

Lahodná kombinácia chutí.

12
porcií
60 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny, postupne pridávame žĺtky, následne vmiešame mletý mak, kokos a mandľovu múku. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C cca 20 minút.
  2. Krém: Z mlieka, žĺtkov a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Vyšľaháme mäkké maslo s práškovým cukrom a po častiach primiešame vychladnutý puding.
  3. Mrazené čerešne dáme variť s cukrom a pri bode varu zahustíme kukuričným škrobom. Necháme vychladnúť.
  4. Upečený korpus rozdelíme na dve rovnaké časti. Na jednu časť korpusu navrstvíme čerešne a pudingový krém. Navrch položíme druhú polovicu korpusu.
  5. Poleva: Zohrejeme smotanu na šľahanie a rozpustíme v nej bielu čokoládu. V citrónovej šťave necháme napučať želatínu a postupne vmiešame do čokolády. Polevu nalejeme na zákusok a necháme v chladničke stuhnúť. Nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť :)