Čerešňový zákusok
Kokosovo-makový zákusok s čerešňami a vanilkovým krémom (videorecept)
Autor receptu: beatricekitchen
Lahodná kombinácia chutí.
12 porcií |
60 minút príprava |
18-20 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: Vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny, postupne pridávame žĺtky, následne vmiešame mletý mak, kokos a mandľovu múku. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C cca 20 minút.
- Krém: Z mlieka, žĺtkov a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Vyšľaháme mäkké maslo s práškovým cukrom a po častiach primiešame vychladnutý puding.
- Mrazené čerešne dáme variť s cukrom a pri bode varu zahustíme kukuričným škrobom. Necháme vychladnúť.
- Upečený korpus rozdelíme na dve rovnaké časti. Na jednu časť korpusu navrstvíme čerešne a pudingový krém. Navrch položíme druhú polovicu korpusu.
- Poleva: Zohrejeme smotanu na šľahanie a rozpustíme v nej bielu čokoládu. V citrónovej šťave necháme napučať želatínu a postupne vmiešame do čokolády. Polevu nalejeme na zákusok a necháme v chladničke stuhnúť. Nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť :)