Kuracie rezne

Kokosovo-kuracie rezníky

Autor receptu: kvakac

Tento recept som zazrel v Tv relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zaujal ma na ňom ten záver, keď pani hodnotila recept a ten výzor tváre, blažený a prekvapený. Vtedy som si povedal, keď to zaujalo odborníčku, tak to bude isto dobré. Dnes som to vyskúšal a verte nebanujem, je to fakt dobré. Bude veru u nás častejšie a odporúčam aj Vám.

6
porcií
15 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Postup

  1. Umyté rezne osušíme. Osolíme a okoreníme, necháme postáť chvíľu. Potom ich obaľujeme klasicky v trojobale, len miesto strúhanky použijeme strúhaný kokos. Následne ich vysmážame v oleji do červena. Mal som obavy, či nebude kokos prihárať, ale nie. Vysmažené rezne dáme na sitko, nech olej z nich odtečie.
  2. Prílohu si zvoľte podľa vašej chute. U nás bola ryža. Hodí sa k tomu mandarínka alebo ananás. A akú to ma chuť - mäsovú ako šnicla s mierne kokosovou príchuťou. Aj dom vám bude voňať kokosom. Robil som to s obavou, aké to bude. Keď sme ochutnali prvý kúsok, tak už sme boli usmiati, že je to dobré. Nemusia sa len koláčiky robiť z kokosu, ale aj mäso, no nie. Robil som to vo fritéze na 160 °C. A želám všetkým varechačom príjemné a pokojne sviatky.