Kuracie rezne
Kokosovo-kuracie rezníky
Autor receptu: kvakac
Tento recept som zazrel v Tv relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zaujal ma na
ňom ten záver, keď pani hodnotila recept a ten výzor
tváre, blažený a prekvapený. Vtedy som si povedal, keď to zaujalo odborníčku, tak to
bude isto dobré. Dnes som to vyskúšal a verte
nebanujem, je to fakt dobré. Bude veru u nás častejšie a odporúčam aj Vám.
6 porcií |
15 minút príprava |
12 minút na 160 °C |
Postup
- Umyté rezne osušíme. Osolíme a okoreníme, necháme postáť chvíľu. Potom ich obaľujeme klasicky v trojobale, len miesto strúhanky použijeme strúhaný kokos. Následne ich vysmážame v oleji do červena. Mal som obavy, či nebude kokos prihárať, ale nie. Vysmažené rezne dáme na sitko, nech olej z nich odtečie.
- Prílohu si zvoľte podľa vašej chute. U nás bola ryža. Hodí sa k tomu mandarínka alebo ananás. A akú to ma chuť - mäsovú ako šnicla s mierne kokosovou príchuťou. Aj dom vám bude voňať kokosom. Robil som to s obavou, aké to bude. Keď sme ochutnali prvý kúsok, tak už sme boli usmiati, že je to dobré. Nemusia sa len koláčiky robiť z kokosu, ale aj mäso, no nie. Robil som to vo fritéze na 160 °C. A želám všetkým varechačom príjemné a pokojne sviatky.