Ananásová torta
Kokosovo-ananásová torta s ananásovými kvetmi
Autor receptu: kristinatamas
Svieža kokosová torta s čerstvým ananásom zdobená sušenými ananásovými kvetmi.
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme sušené kvety. Z čerstvého očisteného ananásu odkrojíme čo najtenšie plátky a dáme do rúry vyhriatej na 100 °C a sušíme cca 2 hodiny. Keď sú plátky ananásu usušené, vložíme ich do muffinových košíčkov alebo pohárov kým úplne nevychladnú, tým budú kvety držať tvar.
- Ja som si pripravovala cesto na dvakrát a následne som len jeden korpus rozdelila na polovicu. Avšak môžete si skúsiť korpus pripraviť v celku a následne ho rozkrojiť na niekoľko častí, závisí od priemeru vašej formy. Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do snehu.
- K žĺtkom pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľaháme. Následne pridáme vodu a olej a ďalej šľaháme. Pridáme preosiatu múku a kypriaci prášok a zamiešame. Do cesta po častiach ručne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme si potreli tukom a vysypali múkou. Pečieme na 180 °C - 15 minút.
- Na krém si musíme najprv urobiť kokosový puding podľa návodu na obale. Ja som použila mandľové mlieko a hnedý cukor, ale je to na vašej preferencii :). Keď je puding vychladnutý, môžeme ho začať po častiach zamiešavať k maslu, ktoré sme si predtým vyšľahali. Následne pridávame práškový cukor - ja som dala cca 4-5 PL, ale ochutnávajte :).
- Hotový korpus rozrežeme na niekoľko častí, ako som spomínala vyššie, záleží od priemeru tortovej formy. Každú časť potrieme krémom, na krém poukladáme malé kúsky čerstvého ananásu a posypeme strúhaným kokosom. Na konci potrieme krémom vrch aj boky torty a obsypeme kokosom. Ak sme sa rozhodli zdobiť aj sušenými ananásovými kvetmi, pridáme ich na vrch. Môžete tu poukladať aj čerstvý ananás, poprípade iné drobné ovocie ako čučoriedky, maliny... :)