« Naspäť na tento recept

Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetom verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Všetky suroviny na vajíčko vložíme do termomixu a 3 minúty mixujeme pri teplote 70 °C. Necháme vychladnúť a naplníme balónové formy, ktoré potom klasicky vymrazíme v mrazničke.

Obal na vajíčko: Kakaové maslo zahrejeme na 50 °C, pridáme polámanú bielu čokoládu a za stáleho miešania ju roztopíme tak, aby nezostali žiadne kúsky. Takto pripravenú zmes použijeme na obaľovanie kokosových vajíčok.

Sorbet: Odoberieme tretinu pyré a zahrejeme na 50 °C. Potom pyré stiahneme a pridáme namočenú želatínu, glukózový sirup a cukor tak, aby sa všetko rozpustilo a dobre spojilo. Ďalej pridáme ostávajúce pyré a všetko zmiešame. Zmes vložíme do mraziaceho stroja a necháme zmraziť. Pred použitím sorbet poriadne v stroji prešľaháme. Pre rýchlejšiu verziu môžeme kúpiť kvalitný hotový sorbet.

Suroviny




10
porcií




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist