Kokosové guľky (nepečené)

praezision - fotkapraezision, 26. marca 2010

Sú málo kalorické a vhodné aj pre diabetikov. Recept mám od diétnej sestry v Ľubochni.

30 ks/jedna dávka
porcií
30 min. minút
príprava

Suroviny

200 g
30 g
50 g
15 g




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky, vložíme do stredného hrnca a za občasného miešania dusíme na sporáku.

  2. 2

    Do udusených jabĺk pridáme 2/3 kokosu, orechy, hrozienka. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Z vychladenej hmoty malou lyžičkou odoberáme, tvarujeme guľky, ktoré jemne obalíme v zvyšnom kokose.

  4. 4

    Kladieme do papierových košíčkov a necháme v chladničke stuhnúť.

Diskusia k receptu

emila
Zbožňujem kokosové guľky a odkedy navštevujem varechu, už mám niekoľko druhov receptov. Na Veľkú noc ich budem skúšať. Nie je to len s tými jablkami príliš mäkké?
sovka62
Už aj ukladám. Švagor je diabetik, tak ho poteším, keď nabudúce príde. Ďakujem.
marlen
tak som si ich urobil. namiesto hrozienok som tam musel dať sušené slivky a marhuľe, umyté a nakrájané na drobnoú/hrozienka som nemal/. jablká som pred dusením nastrúhal/z ekologických dôvodov/.použil som aj strúhané mandle a trošku prírodnej vanilky do jabľk. sú skvelé, jemné, lahodné, v"daka za recept./ na rozdiel od týh s rozličnými nezdravými tukmi, či mliekom/
dadajka
su velmi chutne ale neviem kde robim chybu ked mi z nich nevyjde 30 ks ako pisete, 10 je maximum. ... a nechcu mi drzat pokope, zeby nie spravna odroda jablk?! Neskoro som precitala info ze je fajn jablka nastruhat, to urobim urcite nabuduce.
jamarlen
máš pravdu, @dadajka ,ja dávam viac kokosu.... množstvá surovín sú tu také "orientačné", kokosová múčka môže vypiť viac šťavy z jabĺk, alebo sú jablká menej šťavnaté..jablká tiež strúham.....