Kokosové rožteky
Kokosové rožteky

Kokosové duté rožky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 27. novembra 2017
Kokosové duté rožky (fotorecept)
Foto: Olinecka

Blížia sa Vianoce a tak by ani tieto kokosové rožky nemali chýbať. Vďačné a výborné.

20 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g (alebo Hera)
150 g
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku dáme kokos, cukor práškový, múku zmiešanú s práškom do pečiva, zmäknutý tuk. Vypracujeme cesto, všetko sa musí dobré spojiť. Cestom náplňame formičky, ktoré si rozložíme na plech.

    Kokosové duté rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 10 minút.

    Kokosové duté rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové rožky namáčame do čokoládovej polevy.

Diskusia k receptu

haji
Duté rožky jsou moje slabost. Mám dotaz, vyklepáváš horké a nebo vychladlé? Jak dlouho jim trvá rozležení? No, mně by se asi nerozlehly, nestihly by.
mamatata2
Krásne sú a chutné a možno aj pre vegetariánov , musím skontrolovať Palmarin, čo obsahuje. Vďaka za recept.
olinecka
@Haji (27.11.2017 20:30)

Ja ich z formičiek vyberám ešte teplé ,len im trocha pomôžem poklepaním na formičku z opačnej strany.Prajem krásny dník .
2x haji a adddas
staja
Vyzerajú krásne. Formičky si nemastila?
alex37
krásne rožteky a sú aj výborné robila som ich :-)
olinecka
@Staja (28.11.2017 08:20)

Nie ,veď cesto obsahuje maslo.Pekny deň, nech sa podarí upiecť.
klukodvody
No tak vidíme a chválíme a budeme dělat. Suroviny máme čoko na vaření z Rakous, čas se také najde a Tobě poděkujeme za recept. Kdysi jsme něco takového dělali, pak recept mrška někam zalezl a už je to tady. Přejeme krásný den a ať se vše daří.
izabella929
@olinecka , sú toto moje milované rožky a ja ich volám fúkané, lebo sú po upečení duté..) robím ich z orechového cesta a sú fantastické..) možno tento rok pozbieram všetky sily a urobím už aj kokosové..)vydarili sa ti krásne..
marianne
Také staré osvedčené dávaš @olinecka si už všímam dlhší čas, prachom zapadnuté. Tiež ich mám kdesi napísané. Veľmi dobre , som na tieto zabudla. Stara dobrá klasika. @izka a orechové keď robíš, dávaš orechov tú istú gramáž ako kokosu? Mne by tie orechové rezali, budeš robiť hoď recept:-)
evanaaa
Už som ich dávno nejedla, ale tú dobrú chuť si pamätám, boli s orechami, ale aj kokosové by som rada ochutnala. @Marianne , daj si do vyhľadávača, nájdeš recept aj na orechové, ale aj na makové a z tekvicových jadierok fúkané rožky. Je ich tu dosť.....
monty469
Aach kokosove rozky. Svokra ich robievala, boli vyborne. Ja som ich skusala robit 2 krat, ale...... Bolo to podla svokrinho receptu, no niektore sa pekne nafukli ine nie a mohla by som s nimi niekomu rozbit hlavu :-))))) Tak som to vzdala. No porovnam tento recept so svokrinym a ked je iny tak mozno skusim, lebo tieto rozky su vynikajuce
babidka
Robievala som ich kazde Vianoce pre nase deti :-) Bola to taka "tutovka" , vzdy sa vydarili a dlho vydrzali . Teraz ich uz nerobievam , akosi som na ne prizabudla . Neter ich vsak miluje , mozno jej napeciem ako darcek pod stromcek...
1x hajkah
izabella929
@marianne , recept na fúkané orechové:250g.práškový cukor,120g mleté orechy,120 maslo,100 múka hladká,1/2 kl. sóda bikarbona..všetko zmiesiť a plniť do formičiek len do polovice, aby mali pekný zvar..dobrú chuť..)
mitzy
Mňam, takéto rožteky sú výborné!
bubaya
Ach jaj, taká provokácia. Už mám 17 receptov uložených špeciálne na vianočné pečenie, toto je osemnásty. K tomu tradične vanilkové rožteky, linecké, perníky, orechové štangle, niečo kysnuté a niečo plnené. Teraz ktorý nemám piecť? Keď všetky vyzerajú tak dobre, a tieto rožky mám tiež veľmi rada? Mám piecť 23 druhov, alebo zrušiť pozeranie Varechy?
olinecka
Dievčatá neviem na , ktorý komentár mám reagovať... Všetkým ďakujem.Izka super veď pre pri mojom pečení sú top, ďakujem za nápad.
1x haji
barbrina
tak hrozne ich lubim, no takto sa mi este teda nepodarili :(
evkalibka
Receptov na fukane rožky mám tiež niekoľko a v niektorých je uvádzaná teplota pečenia 150 - 160 st. Tak teraz neviem.
hajkah
Každý rok si poviem, že tento rok už to nebude 16-druhov, ale určite menej. Už teraz, po prečítaní tohto receptu viem, že predsavzatie znova nesplním. Robila som orechové, ale kokosové nie, tak určite ich vyskúšam a dúfam, že sa vydaria. Vďaka za recept. :-)
olinecka
@Evkalibka (29.11.2017 19:12)

Tieto rožky sa pečú,nesušia ,keď budeš pri nízkej teplote budú tvrdé.Pekny dník.
estetika
@Izabella929 (28.11.2017 19:26)

Izka, môžem poprosiť, pri akej teplote a približne ako dlho sa rožky pečú? Ďakujem.
sonja
A mne sa nepodarilo aby boli dute:(
Neviem kde som spravila chybu,jedine ak by to bolo kokosom bol velmi suchy,tak aj cesto bolo tuhsie.ale aj takto mojim chlapom chutia chodia na ne veselo ,do vianoc veru nevydrzia.dakujem za recept
natalienat
mňam, akurát som ich dokončila. Nie sú síce duté, ale sú výborné, nie sú ako kameň a rozplývajú sa v papuľke. Ďakujem a pekné sviatky! :)
rika111
Pekný večer, dnes som robila tento váš recept a nepodaril sa mi.
Hoci sa spočiatku krásne nafúkli pred dopečením spľasli.
Teplotu som pri pečení prvého plechu dodržala aj ked sa mi zdala príliš vysoká ale pri druhom pokuse som ju znížila na 170 ale stalo sa znova to isté, znova klesli. Vyzerali ako tie vaše tiež spľasnuté, hoci chuťove sú v poriadku ale nie zhľadovo. Asi treba recept nejako upraviť.


jessica46
Ahojte! Píšem, lebo stále mi každý povie iný názor... prosím Vás, čo vlastne spôsobí, že sú rožteky potom prázdne? (Duté)? Poprosím Vás o odpoveď. Pekný pozdrav z Hamburgu. Jessy.
babinka
@jessica46 (25.10.2020 20:59) malo cesta vo formicke v kombinacii s praskom do peciva- preto su dute.

maja87
Prosím Vás môže sa ta hladká muka vymeniť aj za špaldovú alebo pohankovú ? Vyjdu tiež fúkané (duté) ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia