Kokosové Crème Brûlèe s horúcimi čerešňami

archaa - fotkaarchaa, 12. septembra 2013
Kokosové Crème Brûlèe s horúcimi čerešňami
Foto: archaa

Úžasná kombinácia dobre vychladeného Crème Brûlèe s horúcimi čerešňami.

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 125 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
75 g
400 ml
150 g
Na čerešne:
370 g
4 cl (centilitre)
1 ČL
4 ČL (hnedý)




Postup

  1. 1

    Žltka, cukor a vanilkový cukor rozmiešame v kokosovom mlieku a šľahačke a nad parou zahrievame asi 30 minút. Potom naplníme formičky, ktoré poukladáme na plech. Ten naplníme ho vodou tak, aby siahala do 2/3 misiek. Vložíme do predhriatej rúry na 125 stupňov a necháme tam dôjst 1 hodinu.

  2. 2

    Vyberieme, necháme v chlade (najlepšie cez noc) vychladiť, pred podávaním posypeme hnedým cukrom a skaramelizujeme. (Ja pištoľku na skaramelizovanie nemám, tak som cukrom posypala 10 minút pred vybratím z rúry a ďalej dopiekla ešte počas pečenia.)

  3. 3

    Čerešne scedíme a šťavu si zachytíme. Do asi 100ml šťavy zamiešame maizenu. Zvyšok šťavy a portské vylejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu. Vlejeme šťavu s maizenou a uvaríme hustú omáčku, do ktorej pridáme odkvapkané čerešne. Necháme prejsť varom a podávame so studeným Brûlèe.

Diskusia k receptu

katkat
ja normalne slintam :D musi to byt uzasne
eviana
Wooou... creme brullée milujem... a tie horúce čerešne tomu museli dať skvelú chuť... takže opäť... 5*, ukladám, tlieskam, skúsim a veľmi rada @archaa
lyali
ooo, zivo si predstavujem chut tohto "kremu" smrncnuteho kokosom a ceresnami! V pochmurnejsom pocasicku som si vdaka Tvojmu rcp spomenula na more (sak kokos) a slovensky rozkvitnuty maj (sak ceresne). Zivot je krasny :-) a s dobrym jedlom, v kruhu tych svojich naj, este krasnejsi :-) archulienka, vdaka :-)
archaa
@lyali : v úvode písania receptu som nechcela moc preháňať, ale keď si spomenula more a kokos, prezradím Ti , čo mi napadlo prvé, keď som ochutnala tento dezert. Vtedy som povedala: Och to je ako popíjať studený drink na horúcej karibskej pláži !:) lyalinka, ďakujem ti za milý komentár
amelie
pekná verzia crème brulée, @archaa :-) ak nemáš opaľovciu pištoľ. daj krém pod gril, iba daj pozor, aby ti nepraskli mištičky. ukladám do kk a posielam ti hviezdičku:-)
archaa
@amelie : presne toho sa obávam, preto dávam mištičky na vrchnú mriežku zapečiem a nachvíľu zagrilujem...ale ozaj len chvíľu, tesne pred vybratím :)
frezia
Uzasny dezert,vyskusam,doteraz som robila klasicku verziu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia