Kokosové čipsy
Kokosové čipsy

Kokosové čipsy

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 9. februára 2018

Kokosové čipsy som ochutnala prvýkrát na akcii Veggie Vánoce a boli dokonalé. Odvtedy ma ich chuť neustále "prenasledovala", tak som sa dala na domácu Zobraziť celý popisKokosové čipsy som ochutnala prvýkrát na akcii Veggie Vánoce a boli dokonalé. Odvtedy ma ich chuť neustále "prenasledovala", tak som sa dala na domácu verziu. Ešteže je taká jednoduchá :) Dávka zo 100 g je len taká koštovacia, oplatí sa zvážiť rovno dvojnásobné množstvo. Kokosové čipsy sa zvyknú robiť aj naslano či "údené", s červenou paprikou alebo čiernym korením. V sladkej verzii môžete pridať škoricu, vanilku. https://www.patincatsomekitchen.com/kokosove-cipsy

3 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

100 g
4-5 PL
1/3 ČL




Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejte na 150 °C.

  2. 2

    Kokosové lupienky rovnomerne rozložte na plech tak, aby sa neprekrývali. Polejte javorovým sirupom, osoľte a dobre premiešajte.

  3. 3

    Pečte cca 15 minút. Vždy po 5 minútach lupienky dobre premiešajte.

  4. 4

    Vytiahnite z rúry a nechajte dobre vychladnúť. Lupienky budú krásne chrumkavé. Uskladnite ich v uzavretej nádobe.

    Kokosové čipsy  - obrázok 4

Diskusia k receptu

mitzy
Zaujímavé, môže to byť naozaj veľmi zvláštna a dobrá chuť dokopy.
bubaya
Vyskúšajte, je to fakt vynikajúce. Mne chutia aj nesladené, len tak nasucho opražené. Dostať ich aj hotové, sladené i prírodné, ale nikdy nie sú také dobré, ako keď si ich doma spravíte. Dobrý tip na darček, upražiť, pekne zabaliť. Handmade visačky už mám. Fotky sa ti podarili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia