Ovocná torta

Kokosová torta s mascarpone krémom a ovocným želé (videorecept)

Autor receptu: beatricekitchen

12
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a po častiach primiešame škrob, mandľovú múku a kokos. Cesto dáme do okrúhlej formy (priemer 25 cm) vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C - 25 minút v teplovzdušnej rúre.
  2. Krém: Do misky nalejeme smotanu na šľahanie, pridáme bielu čokoládu a zohrejeme v mikrovlnke. Potom šľaháme, kým sa čokoláda dohladka rozpustí. V troške vody necháme napučať želatínu, zohrejeme a vlejeme do čokoládovej smotany. Pridáme aj mascarpone a vyšľaháme. Krém nalejeme na vychladnutý korpus. Dáme chladiť.
  3. Pripravíme želatínový vrch tak, že zohrejeme v hrnci na miernom ohni mrazenú letnú zmes s cukrom. Pridáme v troške vody nabobtnanú želatínu a vmiešame. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom nalejeme na stuhnutý zákusok a dáme chladiť. Krájame až keď stuhne želatínový vrch. Prajem dobrú chuť.