Kokosova torta pre mamičku

Autor receptu: mimka946

24. moja maminka oslavovala meniny tak mala prianie aby som jej upiekla tortu tak som pozbierala inšpiraciu a pustila sa do toho.

90 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme si bielka od žltkov.Do bielkom dame 1PL studenej vody , štipku soli a vyslahame tuhý sned.Pridáme kryštálový cukor a došľaháme do tuha.
  2. Do žltok pridáme práškový cukor,vanilkový cukor, vymiešame a postupne pridáme vodu a olej.Muku zmišame s kakom a kyp.praskom a postupne striedavo so snehom pridavame do žltkovej zmesi.Vylejeme do vymastenej tortovej formy a dame piecť na 180stupňov na 1hod. do rúry.
  3. Po vytiahnuti si zacneme pripravovať plnku.Kokos zmiešame s praš.cukrom a zalejeme vriacou vodou aby masa zhustla.Pridame nakrajany tuk a praš.cukor pridame do zmesi a vyšľahame mixérom.Ked domixujeme nebude masa pevna preto do ne pridame nastruhane piškoty alebo trocha kokosu.Korpus si rozkrojime na 3 časti a hned prvy potrieme jahodovým lekvárom nato dáme plnku a naňu dalši plát ktory je taktiž zo spodnej časti potrety lekvátom.Nato dame plnku no trocha si z nej nechame aj na vrch.Horny plat zvnútornej časti potrieme lekvarom a polozime na druhý plát.Vrch potrieme zvyškom plnky a dame do chladničky.
  4. Zatial si vyberieme marcipan.Potravinarskym farbivom si ho zafarbime na ľubovolnu farbu ja som zvolila zelenu,vyvalkame ale nesmieme zabudnúť podsypovať praš.cukrom aby sa marcipan neprilepil.Vyvalkany ho dame na tortu a podla fantazie dozdobíme.