Kokosová ryža

Kokosová ryža ako príloha

Autor receptu: ryzasos

Máte chuť na zaujímavú prílohu z ryže k mäsu, rybe či tofu? Kokosová ryža na slano je jednoduchá, chutná a zdravá príloha, ktorá vyniká svojou exotickou arómou a lahodnou chuťou.* Na recept potrebujete iba zopár surovín a o zaujímavú prílohu máte postarané. Perfektne sa hodí aj ku karí receptom.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili čo najviac škrobu.
  2. Potom ju zalejeme kokosovým mliekom, osolíme, pridáme strúhaný kokos a varíme ju do mäkka, na slabom plameni, pod pokrievkou približne 15 minút.
  3. Napokon do ryže môžeme vmiešať aj nasekaný koriander a trocha citrónovej šťavy.