Kokosová pena
Kokosová pena s pomarančovým krémom a tekvicovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
Nie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma doslova chytilo
za srdce. Dá sa s nimi krásne „vyhrať“, pracovať
s farbami, vôňami, tvarmi a napokon aj vtipným
servírovaním.* No a práve sviatky sviatkov sú pre
štipku experimentovania a osvieženie klasiky modernými prvkami tou ideálnou príležitosťou.
Postup
- Kokosová pena: Kokosové mlieko s cukrom a kokosovou strúhankou zohrejeme na 60 °C,
potom pridáme kokosovú pastu a prešľaháme aj spolu s napučanou
želatínou. Na záver primiešame dotuha vyšľahanú smotanu a farbivo.
- Pomarančový krém: Mascarpone prešľaháme s cukrom. Potom prišľaháme smotanu a pomarančovú šťavu.
- Tekvicová zmrzlina: Časť smotany zmiešame s tekvicovým pyré
a so žĺtkami. Ostatnú smotanu, cukor a mlieko necháme zovrieť.
Všetko spolu zmiešame a zohrejeme na 60 °C a dáme zamraziť do stroja na
výrobu zmrzliny.