Kokosová pena

Kokosová pena s pomarančovým krémom a tekvicovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

Nie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma doslova chytilo za srdce. Dá sa s nimi krásne „vyhrať“, pracovať s farbami, vôňami, tvarmi a napokon aj vtipným servírovaním.* No a práve sviatky sviatkov sú pre štipku experimentovania a osvieženie klasiky modernými prvkami tou ideálnou príležitosťou.

10
porcií

Postup

  1. Kokosová pena: Kokosové mlieko s cukrom a kokosovou strúhankou zohrejeme na 60 °C, potom pridáme kokosovú pastu a prešľaháme aj spolu s napučanou želatínou. Na záver primiešame dotuha vyšľahanú smotanu a farbivo.
  2. Pomarančový krém: Mascarpone prešľaháme s cukrom. Potom prišľaháme smotanu a pomarančovú šťavu.
  3. Tekvicová zmrzlina: Časť smotany zmiešame s tekvicovým pyré a so žĺtkami. Ostatnú smotanu, cukor a mlieko necháme zovrieť. Všetko spolu zmiešame a zohrejeme na 60 °C a dáme zamraziť do stroja na výrobu zmrzliny.