Kokosová a orechová griláž so salkom (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Grilážky neodmysliteľne patria k Vianočným sviatkom...

Suroviny

Postup

  1. Kokosová griláž : Roztopíme maslo, medzitým si salko zohrievame vo vodnom kúpeli, aby bolo teplé. Do roztopeného, ale nie horúceho masla pomaly vlejeme salko, pridáme kokos a dobre premiešame. Hotovú zmes natirerame na oblátky. Zaťažíme a necháme stuhnúť do druhého dňa a nakrájame. Kraje opäť môžeme, ale nemusíme máčať v čokoládovej poleve.
  2. Kokosová griláž : Roztopíme maslo, medzitým si salko zohrievame vo vodnom kúpeli, aby bolo teplé. Do roztopeného, ale nie horúceho masla pomaly vlejeme salko, pridáme kokos a dobre premiešame. Hotovú zmes natirerame na oblátky. Zaťažíme a necháme stuhnúť do druhého dňa a nakrájame. Kraje opäť môžeme, ale nemusíme máčať v čokoládovej poleve. Kokosová griláž je menej sladká ako orechová a troška horšie sa krája :-)
  3. Orechová griláž : Kryštálový a vanilkový cukor upálime na karamel. Salko zatiaľ zohrievame vo vode, aby bolo teplé ( aby tam nebol príliš veľký teplotný rozdiel ). Do hotového karamelu prilievame Salko
  4. a miešame. Zatiaľ si nasekáme vlašské orechy. Do polovychladnutého vmiešame tuk a orechy.
  5. Zmes natrieme na oblátky a zaťažíme. Necháme stuhnúť do druhého dňa a nakrájame. Kraje môžeme, ale nemusíme máčať v čokoládovej poleve.
  6. Dobrú chuť :-)