Kokošky - šúľance z východu

Autor receptu: olinecka

Dnes som uvarila dobrotu zo zemiakov ,ktoré mi ostali v chladničke .Moja mama má naučila,že nič nesmie vysť nazmar.Takže som uvarila kokošky -šuľance s makovou posýpkou.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme a prelisujeme -popučime na hladko ,dáme na pomučenú pracovnú dosku pridáma štipku soli vajce a urobíme cesto.Z cesta vyformujeme šuľky.
  2. Šúľky pokrájame na 1 cm kúsky,ktoré dáme variť do vriacej vody kde sme pridali trocha soli.
  3. Varíme vo vriacej vode do ,ktorej sme pridali ,kým nevyplavaju na vrch,trocha povaríme a scedime.Hotové kokošky polejeme maslom dochutime podľa seba soľou posypeme mletym makom a nakoniec praškovým cukromPrajem dobrú chuť!!!!