Koko-pudingový zákusok fotorecept

jack - fotkajack, 4. septembra 2016
Koko-pudingový zákusok (fotorecept)
Foto: jack

Včera som ho robila, dnes je po ňom. Takže vrelo doporučujem. A prečo koko-pudingový? Dlho som rozmýšľala nad názvom,pretože tam vlastne ani kokos nejde, hoci Zobraziť celý popisVčera som ho robila, dnes je po ňom. Takže vrelo doporučujem. A prečo koko-pudingový? Dlho som rozmýšľala nad názvom,pretože tam vlastne ani kokos nejde, hoci jeho pravý názov je že, kokosové rezy s čokoládou. No, dosť mätúce pre niekoho, kto je kokosoholik a chudák zistí, že tam nie je ani gram kokosu.

30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

5 PL
5 ks
5 ČL
5 PL
4 PL vlažná
2 PL
1/2 bal
Krém:
1 bal
50 g
125 g (alebo Hera)
400 ml
Čokoládová poleva:
200 g
200 g
trocha (alebo Cera)




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žítka od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame pr. cukor, žĺtky, kakao, vodu, olej a múku s práškom do pečiva.

    Koko-pudingový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomaly cesto zamiešame.

    Koko-pudingový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si menší plech s vyšším okrajom, vyložený mastným papierom na pečenie. Cesto doň nalejeme, rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 12 minút na 180 stupňov. Každý nech si odsleduje zápalkou.

    Koko-pudingový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na upečený a vychladnutý korpus rozotrieme krém, dáme na chvíľu schladiť a potom potrieme čokoládovou polevou.

    Koko-pudingový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kokosový krém: Puding si uvaríme podľa návodu s cukrom len použijeme 400 ml mlieka. Do vychladnutého zamiešame zmäknuté maslo alebo heru.

    Koko-pudingový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čokoládová poleva: V miske nad vodným kúpeľom roztopíme čokoládu s troškou tuku. Do roztopenej zamiešame kyslú smotanu. Chutí to ako čokoládový pribináčik.

    Koko-pudingový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tak si pochutnajte ako my. Včera bola ešte návšteva tak aj oni si odniesli zopár kúskov zo sebou. Ráno som našla v chladničke pár kúskov na foto. Ešteže tak.

Diskusia k receptu

chica114
Jedla som ho je úúžasný....je to asi najlepší koláč od teba milá Jack podaril sa ti kráásne foto samozrejme 5*, KK..:-)
siisa
Milá @Jack , všetko čo mám rada si spojila do jedného koláčika :) Máš ho krásny a ja ho určite upečiem :)
izabella929
Nie iba pekne elegantný zákusok, ale podľa surovín i musí byť chuťove vynikajúci.-)chválim ťa..
jack
@Siisa (4.9.2016 17:37)

Moja milá Siisa,veľmi ma potešil tvoj komentárik.A keď ho upečieš,ľutovať určite nebudeš.Je to rýchlovečka,ale taká dobrááá...No potom daj určite vedieť ako vám chutil.Možno aj ty ráno nájdeš z neho len okraje.Tieto 3 ks boli doslova zachránené.
jack
@Izabella929 (4.9.2016 18:11)

Ďakujem ti Izka.Rovnako ma potešil tvoj komentík ako od Siisi.No od tvojich umeleckých diel to má ďaleko.
monty469
Nuz moja mila sestricka upiekla si velmi dobry kolacik. Ja ho tiez v buducnosti upeciem, len maslo vymenim za mascarpone, ved poznas Lucku;-) Si šikulka:-) Prajem vam pekny vecer
1x 45678
jack
@Monty469 (4.9.2016 19:08)

Ďakujem ti veľmi pekne.Ako vždy,potešila si ma.Určite ho upeč,a podľa mňa ani to mascarpone dávať nemusíš len uvar 2 pudingy a máš to.Pozdravujeme.
maxinka
Koláčiky to je moje! Preto si ich všimnem ako prvé a tento vyzerá pekne a určite aj dobre chutí.
jack
@Maxinka (4.9.2016 19:31)

Ďakujem pekne za nahliadnutie receptu.Máš pravdu,chutí skvelo.
kukulienka71
Tiež si myslím, že je veľmi chutný, páčia sa mi odtieňované zákusky:-) Veď tá príchuť kokosu tam je, aj keď len náznakom, keďže puding;-))) ja by som tam asi fukla pár lyžíc do plnky...
haji
Oh, hned bych si dala říct, sladké já moc ráda! U nás mizely jako první okraje, bo je maminka odkrajovala pro úhlednost všech kusů. Na misky, vařečky a okraje už stála fronta. Fajnový receptík, jistě vyzkouším, milá @Jack !
jack
@Kukulienka71 (5.9.2016 11:33)

Ďakujem ti pekne za komentík.Presne ako píšeš,chuť kokosu tam je,a keď ho pridáš ešte do plnky možno tá chuť bude výraznejšia.Treba skúsiť.Ja som sa držala receptu,ale nabudúce skúsim pridať aj ja.Určite ho ešte urobím.
jack
@Cesminaz (5.9.2016 14:20)

Určite by ti chutil.Ďakujem ti veľmi pekne.
jack
@Haji (5.9.2016 16:50)

Presne ako píšeš milá Haji.Okrajky a misku čo ostala po nejakom kréme alebo pudingu,tak toho sme sa nevedeli dočkať.A kto bude prvý,aby sa mu čo najviac ušlo.Ďakujem ti moc pekne,potešila si ma ako stále.Tvoje komentíky sa táák dobre čítajú.Prajem ti príjemný týždeň.
1x haji
stanci11
krásny recepr @Jack :) ja tiež prišupnem trošku kokosu do plnky - ako správny čoko-kokoso-holik :D
alexandra20
Výborný receptík,vyskúšala som ho a mal veľký úspech.ďakujem za inšpiráciu
jack
@Alexandra20 (30.11.2016 18:05)

Ďakujem pekne za vyskúšanie a komentár.Prepáč,že tak neskoro reagujem,ale nevšimla som si od teba komentár.Nekontrolujem si to,a v najn.komentároch mi to uniklo:-)
marianne
@jack robila som Tvoj koláč cez víkend na oslavu a bol výborný a rýchly. Na fotku nedošlo, ale druhý krát spravím, lebo stojí za to a bude viackrát. Cesto bez chybičky, naozaj treba treba menší plech. Najviac ma prekvapil krém z kyslej smotany a čokolády, robila som po prvý krát a chuť lepsia ako parížsky krém. Zaprášilo sa po ňom. Ďakujem.
1x jack
jack
@Marianne (22.11.2017 05:44)

Ďakujem milá .Marianne za vyskúšanie receptu a prepáč,že reagujem tak neskoro.Potešila si ma,že si koláčik vyskúšala a že Vám chutil.Áno a presne máš pravdu s tou polevou.Mne hneď pripomenula Pribináčika:-)
hajny
Vyborny zakusok. Robila som diabeticku verziu s Brezovym cukrom a nemala som kokosovy pudink,ale len vanilkovy, na vrch 80% cooladu so smotanou.. Bol raz-dva hotovy. Dakujem za receptik, ukladam,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia