Hovädzie köfte

Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Ľahké a výborné :-)

30 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na köfte budeme potrebovať mleté mäso, zo 3-4 stredné mrkvy, 2 cibule a koreniny. Mrkvu si nastrúhame na jemno na strúhadle a cibuľu nakrájame celkom na drobno.
  2. Mäso, koreniny, bielky, cibuľu a mrkvu dobre premačkáme /premiešame a urobíme podlhovasté köfte.
  3. Na omáčku si pokrájame a následne v sekáčiku rozmixujeme paradajky a papriku. Ja som dala 3 také menšie papriky a 9 stredných paradajok. Do rozmixovanej zmesi pridáme Isot (ak nemáte, nemusí byť), soľ a olej. Ja som pridala este aj 1dl vody, nejako sa mi zdalo toho málo :-)
  4. Do jedného pekáča alebo keramickej nádoby na pečenie si naukladáme 1 rad köfte. Posypeme ho cca 1/2 zväzkom nasekanej vňate a nato naukladáme druhú vrstvu köfte. Celé zalejeme pripravenou rozmixovanou zeleninou/omáčkou a lyžicou trocha rozotrieme nech ide aj medzi köfte. Na vrch dáme kúsky masla a dáme piect do rúry na 190 °C. Od bodu varu (aj v strede) takých 35 minút. Ale treba sa riadiť vlastnou rúrou a záleží aj od nádoby/plechu, v ktorom to pečiete.
  5. Ja som ako prílohu pripravila pilav z ryže a bulguru. Na troche oleja som chvíľku osmažila 3 dl ryže a 2 dl bulguru, zaliala 7 dl vody, dala 1,5 KL soli, kúsok 82% masla a udusila ako klasickú ryžu :-) Je to veľmi chutný pilav, ryža a bulgur je výborná kombinácia :-)
  6. A tu je už hotové jedlo :-) Tie rozmixované paradajky s paprikou pustili pri pečení presne dosť šťavy. Jedlo je výborné s chlebom alebo pečivom, keďže má aj šťavu, do ktorej si ho môžete namáčať :-) Ale hodí sa k nemu hocijaká príloha podľa chuti.
  7. Prajem dobrú chuť.