Knedlo vepřo zelo fotorecept

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 27. septembra 2010

V sobotu moja polovička uvarila takúto fajnotu a ja som fotila. Mali sme dosť aj na nedeľu. Aspoň som nemusela variť.

4-6
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
1 kg
stredná
2 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäsko umyjeme, bočik dáme variť so soľou a s korením asi 30 min. Medzi tým si krkovičku prešpikujem cesnakom a posolíme.

    Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bočik vyberieme z vody, kožu narežeme aby sa prepiekol a dáme do pekáča spolu s krkovičkou. Posypeme rascou, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Pečieme pri 200 stupňoch, cca 1 hod. Občas ho prevrátime aby sa pekne prepiekolo so všetkých strán.

    Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa pečie mäso, červenú kapustu si nakrájame na rezance. Na dno hrnca dáme trošku oleja na ktorom krátko orestujeme nakrájanú kapustu. Pridáme soľ, rascu a vegetu, podlejeme šálkou horúcej vody a dusíme do mäkka. Keď je kapusta skoro hotová pridáme do nej zo dve polievkové lyžice octu, trošku osladíme cukrom a premiešame. Podusíme 2-3 min. a odstavíme.

    Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Knedľu zohrejeme na pare.

    Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do pohárov nalejeme pivko, na tanier rozložíme nakrájanú knedľu, dusenú kapustu a pokrájané mäsko. Knedľu polejeme trochu výpekom. A obed je hotový. Dobrú chuť!

    Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jezibabka1
vieš čo @zabiatko66 normálne sa teraz musím ísť v túto skorú hodinu naobedovať, lebo by som mala poslintanú celú klávesnicu :)))
zabiatko66
jezibabka1, veru máš pravdu, keď to začalo rozvoniavať, tak som nemohla odolať. A si predstav tá porcia so 4 knedlíkmi bola moja. Všetko som to spráskala. A potom len priberám.
janger
@zabiatko66 , no tak tvoja polovicka ti pripravila paradny obedik! Pochval ho ;-). Veru je to klasika, mnam, dala by som si.
enerrgizer
stará dobrá klasika nikdy nesklame...cítim vôňu pečeného mäsa a cesnaku...
evusik
máš šikovného manžela.... veru je to klasika a k tomu móóóóc dobrá :-)
babi
aj my sme mali v nedeľu takýto obed,len na rozdieľ od teba som ho varila ja, môj manžel len s radosťou konzumoval
klaura
mňamky, toto máme aj u nás radi ... :) krásne pofotené ... (aby aj teba niekto pochválil) :))))
torticka
Keby ste vedeli, ako mi tečú sliny. Aj my to máme radi.
evanaaa
Nedávno som robila, ale zabudla som, že chcem červenú kapustu, kúpila som bielu, ale nabudúce nezabudnem. Len do kapustičky na masť (olej) dávam aj cibuľku. A pri pečení dám do pekáča viac masti, potom si dáme takú ochutenú aj na chlieb.
evas13
Dobrý obedík aj my sme mali toto v nedeľu na obed, len s kyslou kapustou. Tak isto ako @evanaaa aj ja robím kapustu na cibuľke.
sportak
Veľmi dobre podaný recept. V mrazničke mám peknú krkovičku pripravenú na nedeľu. Už sa teším. I keď toto jedlo budem variť po prvý krát, podľa Tvojho návodu to určite zvládnem. Ďakujem Žabiatko66.
catthy6093
Tiez trosicku okukavam, najma ako na tu kapustu :D
Jedine co si pamatam od ocinka je, ze ten do pekaca pred dopecenim maska hodil este kocku bravcovej masti. Potom tu mast zlial do kelimkov a dal do ladnicky a bola to ta najuzasnejsia natierka na chlebik, kedze ta mast dostala uplne inu, vybornu chut :)
risko74
Mila pani Zabiatko66,urobila ste mi velku radost dnes!!hladal som recept na cesku klasiku,vepro knedlo zelo!!a Vas mi zoslal sam pan Boh!!knedlik som nahradil nepecenou bagetou,ktoru dostat u nas v anglicku!!dal som ju do paroveho hrnca a pekne sa mi z nej za 10 min urobil knedlik!!kapustu a masko som urobil podla Vasho receptu a moja frajerka bola mimo z toho mimo!!ziadne sushi a chobotnice!!ale Vas recept zabral!!
rulik
klasika je asi s bielou kapustou, ale s tou červenou to ukáže lepšie, nabudúce skúsim, to muselo byť nebíčko v papuľke!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia