Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu (fotorecept)

Autor receptu: monnikka

Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.

Postup

  1. Celozrnné rožky nakrájame na kocky, pridáme popraženú cibuľu, nahrubo postrúhané tofu, posekanú petržlenovú vňať, pažítku, soľ, tebi droždie /nemusí byť/, prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajce, múku, rozpustené maslo.
  2. Všetko dobre premiešame a necháme odležať. Ak sa nám zdá zmes príliš mokrá pridáme múku alebo strúhanku, ak naopak príliš suchá pridáme mlieko, záleží aké sú rožky, teda ako popijú tekutinu.
  3. Z masy urobíme guľky a vložíme do vriacej osolenej vody na 15 minút.
  4. Varíme...
  5. Guľky obalíme v múke a opražíme na oleji do chrumkava. My si ich dávame do hotovej špenátovej alebo brokolicovej krémovej polievky alebo podávame len so zeleninovým šalátom a dresingom.
  6. Z tejto dávky mi vyšlo 28 ks knedličiek.