Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu (fotorecept)
Autor receptu: monnikka
Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.
Postup
- Celozrnné rožky nakrájame na kocky, pridáme popraženú cibuľu, nahrubo postrúhané tofu, posekanú petržlenovú vňať, pažítku, soľ, tebi droždie /nemusí byť/, prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajce, múku, rozpustené maslo.
- Všetko dobre premiešame a necháme odležať. Ak sa nám zdá zmes príliš mokrá pridáme múku alebo strúhanku, ak naopak príliš suchá pridáme mlieko, záleží aké sú rožky, teda ako popijú tekutinu.
- Z masy urobíme guľky a vložíme do vriacej osolenej vody na 15 minút.
- Varíme...
- Guľky obalíme v múke a opražíme na oleji do chrumkava. My si ich dávame do hotovej špenátovej alebo brokolicovej krémovej polievky alebo podávame len so zeleninovým šalátom a dresingom.
- Z tejto dávky mi vyšlo 28 ks knedličiek.