Syrové knedle

Knedle z modrého syra s vlašskými orechmi a hruškou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Veku nakrájame na kocky. Nakrájanú šalotku opečieme na masle dozlatista. Pridáme k veke spolu s mliekom, vajíčkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a polovičkou syra. Ochutíme soľou a korením. Vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme s navlhčenými rukami knedličky. Varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút.
  2. Očistené hrušky nakrájame na mesiačiky. Na panvici zohrejeme cukor, pridáme hrušky a orechy, necháme skaramelizovať. Podlejeme troškou vody, aby vznikla sirupová konzistencia.
  3. Hotové knedličky pri podávaní posypeme druhou polovičkou syra, pridáme hrušky, orechy a prelejeme sirupom.